Wereldpremière dans op GVU-bus

Utrecht – Woensdag 20 april 2005 vindt de wereldpremière plaats van de Springdance-voorstelling ‘BusSPUNK intervention at # 11’ op GVU buslijn 11, die naar De Uithof in Utrecht rijdt. Choreografe Nora Heilman en danser Guillem Mont voeren hun voorstelling uit in de rijdende lijnbus tussen de dagelijkse passagiers: een serie korte ontmoetingen tussen dansers en reizigers in de bus.

De voorstelling in de bus is volledig in afwijking van de ‘traditionele’ situatie: de dansers op het toneel en de toeschouwers die bewust voor de voorstelling hebben gekozen. Nu is er sprake van toevallige buspassagiers die geconfronteerd worden met een voorstelling in de bus. Gaan die passagiers kijken naar de voorstelling of kijken ze naar buiten? Hoe wordt gereageerd op deze onverwachte onderbreking van de dagelijkse routine?

Het danswerk van Nora Heilman varieert van improvisatie tot experimenteel werk en locatieprojecten op openbare plekken in de stad. De voorstellingen op lijn 11 zijn op 20, 21 en 22 april 2005.

In het kader van haar 100-jarig bestaan verleent GVU graag haar medewerking voor deze bijzondere voorstellingen van Springdance.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: GVU

Wereldpremière dans op GVU-bus | Infrasite