VERTRAGING

Reparatie Nelson Mandelabrug in Zoetermeer loopt uit

De Nelson Mandelabrug over de A12 foto gemeente Zoetermeer

In tegenstelling tot wat eerder was aangekondigd gaat het Dura Vermeer en combinatie Savera (projectpartners Wagemaker, DDM, Sarens en Van ’t Hek) niet lukken om de Nelson Mandelabrug over de A12 op 15 januari 2023 gereed te hebben. De brug werd begin december buiten gebruik gesteld omdat er scheuren waren geconstateerd.

Onder grote belangstelling van de media werd het 800 ton zware brugdeel vorige week weggetakeld en op SPMT’s weggereden. Inmiddels is gebleken dat de maatregelen om de overspanning te ondersteunen langer duren dan verwacht. Momenteel wordt samen met de aannemer bekeken welke maatregelen mogelijk zijn om de werkzaamheden op een veilige manier te versnellen. Er wordt nu gesproken van ‘begin 2023’ als moment dat de klus voltooid kan zijn.

Deadline

Met ingang van 2 december 2022 is de Nelson Mandelabrug afgesloten voor al het verkeer. Deze beperking is door de gemeente ingesteld uit oogpunt van veiligheid, na een uitgebreid onderzoek naar eerder geconstateerde scheuren in de brug. Rijkswaterstaat adviseerde de gemeente 1 januari als deadline voor maatregelen te nemen omdat de scheuren temperatuurgevoelig zijn. Toen werd 15 januari 2023 als uiterste deadline genoemd voor het nemen van maatregelen.

Stabiliseren

Er zijn verschillende maatregelen onderzocht voor de aanpak van de Nelson Mandelabrug: het vergaand ontmantelen van de brug, het verwijderen van de kap en het ondersteunen van de brug. Dit leidde tot het collegebesluit om het brugdeel boven de A12 te verwijderen en overige delen te stabiliseren. Om de verbinding te herstellen komt over de A12 een vervangend brugdeel.

Lees ook:

Zwartewaterbrug wordt opgelapt

Griekspoor rondt renovatie belangrijke brug in Den Helder af 

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld

Reparatie Nelson Mandelabrug in Zoetermeer loopt uit | Infrasite
VERTRAGING

Reparatie Nelson Mandelabrug in Zoetermeer loopt uit

De Nelson Mandelabrug over de A12 foto gemeente Zoetermeer

In tegenstelling tot wat eerder was aangekondigd gaat het Dura Vermeer en combinatie Savera (projectpartners Wagemaker, DDM, Sarens en Van ’t Hek) niet lukken om de Nelson Mandelabrug over de A12 op 15 januari 2023 gereed te hebben. De brug werd begin december buiten gebruik gesteld omdat er scheuren waren geconstateerd.

Onder grote belangstelling van de media werd het 800 ton zware brugdeel vorige week weggetakeld en op SPMT’s weggereden. Inmiddels is gebleken dat de maatregelen om de overspanning te ondersteunen langer duren dan verwacht. Momenteel wordt samen met de aannemer bekeken welke maatregelen mogelijk zijn om de werkzaamheden op een veilige manier te versnellen. Er wordt nu gesproken van ‘begin 2023’ als moment dat de klus voltooid kan zijn.

Deadline

Met ingang van 2 december 2022 is de Nelson Mandelabrug afgesloten voor al het verkeer. Deze beperking is door de gemeente ingesteld uit oogpunt van veiligheid, na een uitgebreid onderzoek naar eerder geconstateerde scheuren in de brug. Rijkswaterstaat adviseerde de gemeente 1 januari als deadline voor maatregelen te nemen omdat de scheuren temperatuurgevoelig zijn. Toen werd 15 januari 2023 als uiterste deadline genoemd voor het nemen van maatregelen.

Stabiliseren

Er zijn verschillende maatregelen onderzocht voor de aanpak van de Nelson Mandelabrug: het vergaand ontmantelen van de brug, het verwijderen van de kap en het ondersteunen van de brug. Dit leidde tot het collegebesluit om het brugdeel boven de A12 te verwijderen en overige delen te stabiliseren. Om de verbinding te herstellen komt over de A12 een vervangend brugdeel.

Lees ook:

Zwartewaterbrug wordt opgelapt

Griekspoor rondt renovatie belangrijke brug in Den Helder af 

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld