Inhijsen val brug Roggebot (bron: provincie Flevoland)
AFTER MOVIE

Videoreportage over stukje Hollands meesterschap

Inhijsen val brug Roggebot (bron: provincie Flevoland)

De after movie noemen de medewerkers de video trots, het verslag van het transport en de montage van de reusachtige val van de nieuwe brug bij de voormalige Roggebotsluis. In opdracht van de provincie Flevoland bouwt de combinatie Roggebot (Mobilis, Van Gelder en Van den Herik) aan het project N307 Roggebot-Kampen. Daar hoort een beweegbare brug bij.

De val daarvan (het brugdek en het contragewicht) werd gebouwd in bij Hillebrand/ASK Romein in Vlissingen en op een ponton overgevaren naar de Flevopolder. Daar werd het gevaarte met zorgvuldig passen en meten op zijn plaats gehesen – onder het oog van de camera. Voila, hier is de after movie.

Opwaardering

Door de sloop van de sluis komt er op deze plek een nieuwe 300 meter lange brug, die aanzienlijk minder vaak open gaat voor de scheepvaart. Ter plekke krijgt de N307 ook een opwaardering: er worden parallelwegen aangelegd en maatregelen genomen voor fietsveiligheid.

De oude weg met rotonde bij de Roggebotsluis tussen het Vossemeer en het Drontermeer maakt plaats voor nieuwe infrastructuur met gescheiden oplossingen voor langzaam verkeer en snelverkeer. Om de grote afstand van honderd meter tussen de beide oevers te overspannen wordt een nieuwe, deels beweegbare brug met een doorvaarthoogte van 7 meter gebouwd. Het beweegbare deel zal op afstand vanuit de centrale bedienkamer van de Provincie Flevoland bediend worden.

Artist impression van de brug (bron: Seconed)
Artist impression van de brug (bron: Seconed)

Lees ook:

Auteur: Redactie