De Hef, Rotterdam. Foto: iStock / Kievith

Veel Hef-ophef om niets: iconische brug (voorlopig) niet uit elkaar voor superjacht Bezos

De Hef, Rotterdam. Foto: iStock / Kievith

Het nieuws dat de Hef in Rotterdam uit elkaar wordt gehaald om een superjacht voor Amazon-baas Jeff Bezos doorgang te verlenen, maakte veel los. Maar burgemeester Ahmed Aboutaleb trapt op de rem: er is nog helemaal geen vergunning aangevraagd, dus voorlopig blijft de beroemde brug intact.

De Koningshavenbrug is algemeen bekend als De Hef. De brug werd in 1927 in gebruik genomen maar is intussen al bijna dertig jaar buiten dienst. Het Rijksmonument is desondanks deel blijven uitmaken van het stedelijk landschap, waarbij ook afspraken zijn gemaakt dat het object altijd intact zou blijven.

Niet verrassend dus dat er deze week veel te doen was over het nieuws dat De Hef toch een dagje uit elkaar zou moeten. Er moet namelijk een superjacht langs de route waarop de brug zich bevindt. En dit jacht, dat is gebouwd voor miljardair Jeff Bezos, kan niet onder De Hef door. Daarom zou deze voor één dag zodanig gedemonteerd worden dat het schip er alsnog door kon. Vanuit de gemeente werd dit bevestigd en vanuit de Rotterdamse gemeenschap kwam er veel weerstand tegen het plan.

Besluit nog niet genomen

Maar dat blijkt nu allemaal wat voorbarig. Dat zegt althans burgemeester Aboutaleb in het AD. Hij verblijft momenteel in Colombia, maar ook daar was er geen ontkomen aan de Hef-ophef. En dus laat de burgemeester weten dat er voor het even uit elkaar halen van de brug nog geen vergunning is aangevraagd. En dus is er ook nog geen besluit genomen, want de diverse belangen kunnen pas worden afgewogen als duidelijk wordt wat precies de bedoeling is.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Veel Hef-ophef om niets: iconische brug (voorlopig) niet uit elkaar voor superjacht Bezos | Infrasite
De Hef, Rotterdam. Foto: iStock / Kievith

Veel Hef-ophef om niets: iconische brug (voorlopig) niet uit elkaar voor superjacht Bezos

De Hef, Rotterdam. Foto: iStock / Kievith

Het nieuws dat de Hef in Rotterdam uit elkaar wordt gehaald om een superjacht voor Amazon-baas Jeff Bezos doorgang te verlenen, maakte veel los. Maar burgemeester Ahmed Aboutaleb trapt op de rem: er is nog helemaal geen vergunning aangevraagd, dus voorlopig blijft de beroemde brug intact.

De Koningshavenbrug is algemeen bekend als De Hef. De brug werd in 1927 in gebruik genomen maar is intussen al bijna dertig jaar buiten dienst. Het Rijksmonument is desondanks deel blijven uitmaken van het stedelijk landschap, waarbij ook afspraken zijn gemaakt dat het object altijd intact zou blijven.

Niet verrassend dus dat er deze week veel te doen was over het nieuws dat De Hef toch een dagje uit elkaar zou moeten. Er moet namelijk een superjacht langs de route waarop de brug zich bevindt. En dit jacht, dat is gebouwd voor miljardair Jeff Bezos, kan niet onder De Hef door. Daarom zou deze voor één dag zodanig gedemonteerd worden dat het schip er alsnog door kon. Vanuit de gemeente werd dit bevestigd en vanuit de Rotterdamse gemeenschap kwam er veel weerstand tegen het plan.

Besluit nog niet genomen

Maar dat blijkt nu allemaal wat voorbarig. Dat zegt althans burgemeester Aboutaleb in het AD. Hij verblijft momenteel in Colombia, maar ook daar was er geen ontkomen aan de Hef-ophef. En dus laat de burgemeester weten dat er voor het even uit elkaar halen van de brug nog geen vergunning is aangevraagd. En dus is er ook nog geen besluit genomen, want de diverse belangen kunnen pas worden afgewogen als duidelijk wordt wat precies de bedoeling is.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam