Arrestatie. Foto: iStock / Paolo81

Man steelt brug in Turkije

In de Turkse hoofdstad Ankara is een man er met hulp van anderen in geslaagd een oude brug te stelen om de ijzeren onderdelen te verkopen. Ze konden vier dagen lang hun gang gaan, maar werden uiteindelijk toch opgepakt.

Het gaat om een brug uit 1936 die al zo’n vier decennia niet meer werd gebruikt, meldt Dejongeturken.nl. De man had zich eerder bij de autoriteiten gemeld omdat hij de ijzeren delen van de brug graag wilde hebben, aangezien deze een waarde van zo’n 30.000 euro hebben. Dat verzoek werd echter afgewezen, waarop de man besloot het heft zelf maar in handen te nemen.

Omwonenden deden niets

Samen met anderen begon hij met het nemen van wat hij hebben wilde. Na vier dagen waren alleen de betonnen funderingen van de brug nog over. Omwonenden keken wel op van de drukke werkzaamheden, waarbij vrachtwagens en bulldozers werden ingezet, maar namen aan dat het ging activiteiten in opdracht van de overheid.

De diefstal leek dus te slagen, maar enkele dagen later zagen patrouillerende gendarmerietroepen wat er van de brug over was en zij stelden een onderzoek. De gedemonteerde ijzeren onderdelen van de brug werden gevonden in een loods in het centrum van de stad die eigendom is van de man.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.

Man steelt brug in Turkije | Infrasite
Arrestatie. Foto: iStock / Paolo81

Man steelt brug in Turkije

In de Turkse hoofdstad Ankara is een man er met hulp van anderen in geslaagd een oude brug te stelen om de ijzeren onderdelen te verkopen. Ze konden vier dagen lang hun gang gaan, maar werden uiteindelijk toch opgepakt.

Het gaat om een brug uit 1936 die al zo’n vier decennia niet meer werd gebruikt, meldt Dejongeturken.nl. De man had zich eerder bij de autoriteiten gemeld omdat hij de ijzeren delen van de brug graag wilde hebben, aangezien deze een waarde van zo’n 30.000 euro hebben. Dat verzoek werd echter afgewezen, waarop de man besloot het heft zelf maar in handen te nemen.

Omwonenden deden niets

Samen met anderen begon hij met het nemen van wat hij hebben wilde. Na vier dagen waren alleen de betonnen funderingen van de brug nog over. Omwonenden keken wel op van de drukke werkzaamheden, waarbij vrachtwagens en bulldozers werden ingezet, maar namen aan dat het ging activiteiten in opdracht van de overheid.

De diefstal leek dus te slagen, maar enkele dagen later zagen patrouillerende gendarmerietroepen wat er van de brug over was en zij stelden een onderzoek. De gedemonteerde ijzeren onderdelen van de brug werden gevonden in een loods in het centrum van de stad die eigendom is van de man.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.