Geld. Foto: iStock / darkojow

Herstel probleembrug Alphen aan den Rijn gaat ruim 2 miljoen euro kosten

Geld. Foto: iStock / darkojow (onbeperkt gebruik)

Het herstellen van de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn gaat 2,15 miljoen euro kosten. Afgelopen zomer werden er scheuren ontdekt in het object dat landelijk nieuws werd toen er in 2015 twee hijskranen omvielen bij het plaatsen van een nieuw brugdek.

Dat nieuwe de kwam er in het kader van de renovatie van de brug. De hijskranen vielen om en beschadigden veel panden in de directe omgeving. Later bleek dat er een instabiele constructie was gebruikt met pontons waar de kranen op stonden. Er vielen geen gewonden maar de materiële schade was groot.

Afgelopen zomer vonden er freeswerkzaamheden plaats aan fietspad over de brug. Daarbij werden scheuren ontdekt aan de onderkant van een opgang naar de brug. Alphens.nl meldt dat de politieke partijen in de gemeente het er unaniem over eens zijn dat de brug die stamt uit 1955 hersteld moet worden. Daar wordt een bedrag van 2,15 miljoen euro voor beschikbaar gesteld.

Meer bruggen uit dezelfde tijd

De lokale politiek vindt overigens dat er standaard financiële reserves moeten zijn om kosten op te vangen zoals die zich nu bij de Julianabrug voordoen. Want deze brug mag dan inmiddels bekend staan om de problemen die er ook in de jaren vóór 2015 al waren, maar er zijn meer bruggen de gemeente die ongeveer even oud zijn. Als die problemen gaan vertonen, willen verschillende partijen in de raad de middelen om ze op te lossen beschikbaar zijn.

Lees ook: Abnormaal lage inschrijving op grote onderhoudsaanbesteding terecht afgewezen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.