Maxwell Taylorbrug. Foto: Rijkswaterstaat

Dura Vermeer neemt Maxwell Taylorbrug onder handen

Foto: Rijkswaterstaat

Tussen april en augustus van dit jaar gaat Dura Vermeer regulier onderhoud plegen aan de Maxwell Taylorbrug over de N279 en de Zuid-Willemsvaart. De brug zal dan meerdere weken afgesloten zijn.

De brug uit 1969 is vernoemd naar de Amerikaans generaal Maxwell Taylor die betrokken was bij de bevrijding van Europa in 1944 en 1945. Het kunstwerk over de N279 en de Zuid-Willemsvaart bij Veghel is aan regulier onderhoud toe. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het vervangen van asfaltverhardingen, voegovergangen en oplegblokken en het herstellen van de leuningen en de geleiderail.

Wanneer welke werkzaaheden precies aan bod komen, moet vanaf eind deze maand duidelijk worden. Van maandag 24 tot en met woensdag 26 januari wordt er een gerichte technische inspectie gedaan aan de brug en de resultaten worden later in het eerste kwartaal verwacht. Het daadwerkelijke onderhoud vindt dan in de periode van april tot en met augustus plaats.

Project van 275 miljoen gaat niet door

De N279 tussen Asten en Veghel kwam onlangs ook in het nieuws omdat de Raad van State een streep zette door de plannen om dit stuk weg ingrijpend aan te passen. Volgens de Raad van State waren die plannen onvoldoende onderbouwd. Daardoor kan het project ter waarde van 275 miljoen euro in die vorm niet doorgaan. De provincie wil samen met de andere betrokkenen zorgen voor plannen die wel door de beugel kunnen.

Lees ook onze andere verhalen over bruggen, zoals:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.