Eurobrug Spijkenisse. Foto: iStock / Opla

Eurobiljetten veranderen maar Eurobruggen Spijkenisse blijven hetzelfde

Eurobrug Spijkenisse. Foto: iStock / Opla (onbeperkt gebruik)

De eurobiljetten worden weliswaar aangepast, maar de zeven bruggen in Spijkenisse die zijn gebaseerd op de bestaande biljetten blijven gewoon zoals ze zijn. Volgens de gemeente Nissewaard zijn de bruggen in goede staat en populair, dus er is vooralsnog geen reden om er iets aan te veranderen.

De zeven bruggen in de wijk De Elementen zijn gebaseerd op de bruggen die op de achterkant van de biljetten van 5 tot en met 500 euro zijn afgebeeld. Ze werden opgeleverd tussen 2011 en 2013. Op zichzelf dus geen enkele reden om ze aan te willen passen, maar deze week werd bekend dat de eurobiljetten in 2024 een flink ander uiterlijk zullen krijgen. De ontwerpen zijn nog niet bekend, maar de vraag kwam wel op of men in Spijkenisse gaat meebewegen met deze ontwikkeling.

Leuke aandacht valt mogelijk weg

Volgens een woordvoerster van de gemeente Nissewaard zijn de bruggen nog in goede staat en vinden mensen ze “heel erg leuk”. Ook leveren de replica’s van de biljetten van 5 tot 500 euro nog altijd internationale aandacht op, meent zij. Daarom vindt de gemeente het jammer als het ontwerp van de biljetten verandert, meldt het ANP. Media uit onder meer Canada, Zwitserland, Engeland en Duitsland hebben de bruggen sinds de opening ervan in 2011 in beeld gebracht. Ook kwamen bezoekers uit China en Japan naar de Zuid-Hollandse plaats om de bruggen te bekijken. “Het geeft toch hele leuke aandacht voor de gemeente. Dat zou weg kunnen vallen als de biljetten worden aangepast.”

Meedenken mag

Er mag wel worden meegedacht over het ontwerp van de nieuwe biljetten, dus wellicht liggen daar nog kansen. De gemeentewoordvoerster zegt de mogelijkheid tot meedenken over het nieuwe uiterlijk van biljetten zeker door te geven aan het gemeentebestuur “en misschien ook wel aan inwoners”. Of ook de nieuwe ontwerpen van de biljetten een plekje krijgen in Spijkenisse, hangt ervan af wat het wordt. “Je weet maar nooit. We staan altijd open voor leuke ideeën.”

Bron: ANP

Lees ook onze andere artikelen over bruggen, zoals: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.