Pater Sangersbrug. Foto: ANP

Brug over Maas blijft dicht voor zwaar verkeer

De Maasbrug tussen Roosteren in Limburg en het Belgische Maaseik blijft zeker tot woensdag gesloten voor zwaar verkeer. Eerst moet worden uitgezocht of het hoge water de pijlers van de brug beschadigd heeft.

Komende woensdag komen duikers de eventuele uitspoeling bekijken aan één van de pijlers van de brug, die officieel de Pater Sangersbrug heet maar vaak Maasbrug genoemd wordt. Tot woensdag is er in elk geval geen zwaar verkeer mogelijk, meldt de burgemeester van Maaseik op Facebook. Bij inspecties de komende dagen worden de funderingen van de pijlers goed bekeken. Woensdag worden ook onderwaterinspecties gedaan met camera’s. Tot die tijd wil de Belgische gemeente geen zwaar verkeer toestaan dat gevaarlijke trillingen kan veroorzaken.

Vrachtwagens en tractoren bekeurd

Tijdens de hoge waterstanden van de Maas werd de brug voor alle verkeer afgesloten. Op dinsdag 20 juli ging de brug weer open voor verkeer onder de 3,5 ton, maar al het zwaardere verkeer kan er nog niet terecht. Enkele vrachtwagens en tractoren hebben het verbod op zwaar verkeer de afgelopen dagen genegeerd en volgens de burgemeester werden ze daarvoor ook bekeurd.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.

Brug over Maas blijft dicht voor zwaar verkeer | Infrasite
Pater Sangersbrug. Foto: ANP

Brug over Maas blijft dicht voor zwaar verkeer

De Maasbrug tussen Roosteren in Limburg en het Belgische Maaseik blijft zeker tot woensdag gesloten voor zwaar verkeer. Eerst moet worden uitgezocht of het hoge water de pijlers van de brug beschadigd heeft.

Komende woensdag komen duikers de eventuele uitspoeling bekijken aan één van de pijlers van de brug, die officieel de Pater Sangersbrug heet maar vaak Maasbrug genoemd wordt. Tot woensdag is er in elk geval geen zwaar verkeer mogelijk, meldt de burgemeester van Maaseik op Facebook. Bij inspecties de komende dagen worden de funderingen van de pijlers goed bekeken. Woensdag worden ook onderwaterinspecties gedaan met camera’s. Tot die tijd wil de Belgische gemeente geen zwaar verkeer toestaan dat gevaarlijke trillingen kan veroorzaken.

Vrachtwagens en tractoren bekeurd

Tijdens de hoge waterstanden van de Maas werd de brug voor alle verkeer afgesloten. Op dinsdag 20 juli ging de brug weer open voor verkeer onder de 3,5 ton, maar al het zwaardere verkeer kan er nog niet terecht. Enkele vrachtwagens en tractoren hebben het verbod op zwaar verkeer de afgelopen dagen genegeerd en volgens de burgemeester werden ze daarvoor ook bekeurd.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.