Boogbrug passeert Brienenoordburg. Foto: Eyecatcher / RWS

Boogbrug van 200 meter lang door centrum Rotterdam gevaren

Foto: Eyecatcher / RWS

Een boogbrug van tweehonderd meter lang, twintig meter breed en veertig meter hoog is in de nacht van zondag op maandag door het centrum van Rotterdam gevaren. Het object is onderweg naar de Maasvlakte, waar het als tijdelijke brug naast de Suurhoffbrug over de A15 wordt geplaatst.

Die weg- en spoorbrug vormt een belangrijke verbinding met de Maasvlakte. De komende jaren zal deze worden gerenoveerd. Met de tijdelijke brug die er vanaf eind deze week komt te liggen kan de last van het vaak zware verkeer over beide bruggen worden verdeeld.

De tijdelijke variant is gebouwd in Krimpen aan den IJssel en moet over het water naar de Maasvlakte worden vervoerd. Dat gebeurt deze week met drijvende pontons die met elkaar verbonden zijn. Een sleepboot voor en een duwboot achter zorgen ervoor dat het gevaarte beweegt en op koers blijft. Van voor tot achter beweegt zich daarmee een eenheid van bijna 250 meter lengte over het water.

Verder richting Maasvlakte

In de nacht van zondag op maandag werd het centrum van Rotterdam doorvaren. Onderweg zijn de Van Brienenoordbrug, de Hef, de Koninginnebrug en de Erasmusbrug gepasseerd en rond het aanbreken van de ochtend was de Botlekbrug aan de beurt.

Van maandag op dinsdag gaat de tocht verder richting Maasvlakte. De brug vaart dan onder meer langs het Hartelscomplex en de Harmsenbrug. En in de nacht van 14 op 15 mei moet de tijdelijke brug worden geplaatst naast de Suurhoffbrug. Deze planning is wel afhankelijk van weer en getij.

Renovatie-opgave

De Suurhoffbrug is één van de dertien bruggen in Zuid-Holland die de komende jaren worden gerenoveerd. Landelijk is de opgave voor renovatie voor infrastructuur enorm. Omdat die uitdaging zonder innovatie en opschalen niet haalbaar is, hebben zo’n 25 grote spelers in de sector het Manifest Infra getekend.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Boogbrug van 200 meter lang door centrum Rotterdam gevaren | Infrasite
Boogbrug passeert Brienenoordburg. Foto: Eyecatcher / RWS

Boogbrug van 200 meter lang door centrum Rotterdam gevaren

Foto: Eyecatcher / RWS

Een boogbrug van tweehonderd meter lang, twintig meter breed en veertig meter hoog is in de nacht van zondag op maandag door het centrum van Rotterdam gevaren. Het object is onderweg naar de Maasvlakte, waar het als tijdelijke brug naast de Suurhoffbrug over de A15 wordt geplaatst.

Die weg- en spoorbrug vormt een belangrijke verbinding met de Maasvlakte. De komende jaren zal deze worden gerenoveerd. Met de tijdelijke brug die er vanaf eind deze week komt te liggen kan de last van het vaak zware verkeer over beide bruggen worden verdeeld.

De tijdelijke variant is gebouwd in Krimpen aan den IJssel en moet over het water naar de Maasvlakte worden vervoerd. Dat gebeurt deze week met drijvende pontons die met elkaar verbonden zijn. Een sleepboot voor en een duwboot achter zorgen ervoor dat het gevaarte beweegt en op koers blijft. Van voor tot achter beweegt zich daarmee een eenheid van bijna 250 meter lengte over het water.

Verder richting Maasvlakte

In de nacht van zondag op maandag werd het centrum van Rotterdam doorvaren. Onderweg zijn de Van Brienenoordbrug, de Hef, de Koninginnebrug en de Erasmusbrug gepasseerd en rond het aanbreken van de ochtend was de Botlekbrug aan de beurt.

Van maandag op dinsdag gaat de tocht verder richting Maasvlakte. De brug vaart dan onder meer langs het Hartelscomplex en de Harmsenbrug. En in de nacht van 14 op 15 mei moet de tijdelijke brug worden geplaatst naast de Suurhoffbrug. Deze planning is wel afhankelijk van weer en getij.

Renovatie-opgave

De Suurhoffbrug is één van de dertien bruggen in Zuid-Holland die de komende jaren worden gerenoveerd. Landelijk is de opgave voor renovatie voor infrastructuur enorm. Omdat die uitdaging zonder innovatie en opschalen niet haalbaar is, hebben zo’n 25 grote spelers in de sector het Manifest Infra getekend.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam