ARCADIS ontwerpt bruggen in Frankrijk en Vietnam

ARCADIS ONTWERPT REEKS IMPOSANTE BRUGGEN

Arnhem – ARCADIS, de internationale advies, ontwerp-, ingenieurs- en projectmanagement- onderneming is betrokken bij het ontwerp van een reeks bruggen, waaronder de Térénez brug en het viaduct van Compiègne in Frankrijk en de Phu My brug in Ho Chi Minh stad in Vietnam. Tezamen vertegenwoordigen de bruggen een constructiewaarde van zo’n € 200 miljoen. ARCADIS’ fee voor het technisch ontwerp bedraagt ruim € 4 miljoen. De projecten tonen de sterke wereldwijde positie van ARCADIS als ontwerper van bruggen.

Het werk aan de Térénez brug voor het departement Finistère zal 30 maanden in beslag nemen. De brug over de rivier de Aulne vervangt een zwaar beschadigde hangbrug. Het 515 meter lange unieke bouwwerk is een tuikabelbrug met een voorgespannen betonnen en metalen wegdek. De pilaren vormen de griekse letter lambda en met het wegdek dat een flauwe bocht maakt, past het gestroomlijnde ontwerp van de brug goed in de omgeving van het natuurpark waarin het is gelegen.

De opdrachtgever voor het viaduct van Compiègne is het departement Picardie. Het bouwwerk is een 2190 meter lang viaduct met twee rijbanen die gescheiden worden door een middenberm en twee vluchtstroken. De nieuwe brug moet het vrachtverkeer uit het stadscentrum weren en ruimte creëren voor een duurzame herontwikkeling van de stad.

De Phu My tuikabelbrug in Ho Chi Minh stad wordt uitgevoerd door een Duits-Australisch consortium op basis van het voorlopige en definitieve ontwerp van ARCADIS. De 2 kilometer lange brug over de rivier de Saigon, bestaat uit een zesbaans wegdek met voetgangerspad. De brug vormt een belangrijke verbinding in de binnenste stadsring. “De brug is een belangrijke stimulans voor de sociaaleconomische ontwikkeling van Ho Chi Minh stad en omstreken”, aldus minister van Transport Dào Dinh Binh.

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, ontwerpen, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met meer dan 13.500 mensen en € 1,5 miljard omzet. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten. Verantwoordelijk en betrokken, denken en doen. Resultaat telt.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.