GTI krijgt opdracht voor de renovatie van Calandbrug

Heinenoord – GTI Infra bv heeft, in een bouwcombinatie met Hollandia, onlangs van Projectorganisatie Betuweroute de opdracht ontvangen voor de renovatie van de Calandbrug. De werkzaamheden voor GTI Infra bv bestaan uit het compleet vervangen van de gehele voedings-, aandrijvings en besturingsinstallatie van de brug vanaf 10kV. De werkzaamheden van Hollandia BV bestaan in hoofdzaak uit het aanbrengen van geluidswerende isolatie, het renoveren van de bestaande aandrijvings- en bewegingswerken, het verbeteren en uitbreiden van stalen bouwkundige voorzieningen, het versterken van de brugstructuur en het herstellen van de conservering. Met de totale opdracht is een bedrag van 19 miljoen euro gemoeid. De opdracht wordt uitgevoerd door de Bouwcombinatie Hollandia BV – GTI Infra bv v.o.f.

De werkzaamheden behoren tot het grootschalige project voor de aanleg van de Betuweroute en verbeteringen aan de delen van de Betuweroute die over bestaand spoor voeren. De Betuweroute is een spoorlijn die grotendeels nieuw wordt aangelegd en die uitsluitend bestemd is voor vervoer van goederen. De 160 kilometer lange goederenspoorlijn zorgt ervoor dat goederen die aankomen in de wereldhaven Rotterdam zo snel en veilig mogelijk kunnen worden vervoerd naar het Europese achterland.

Eind 2005 zullen de werkzaamheden aan de Calandbrug ten westen van de gemeente Rozenburg beginnen. De werkzaamheden van GTI bestaan uit het verwijderen van de bestaande aandrijvingen en brugbediening, het installeren van computer gestuurde aandrijvingen en automatische brugbediening. De renovatie dient in fases te worden uitgevoerd waardoor de brug tijdens de renovatie in bedrijf kan blijven. Technische specialisatie, ervaring en kennis evenals scherpe prijsstelling is bepalend geweest voor de keuze van projectorganisatie Betuweroute voor de Bouwcombinatie Hollandia BV – GTI Infra BV v.o.f.. Het elektrotechnische werkdeel (vervanging bruginstallatie) en het merendeel van de werkzaamheden van Hollandia dient medio 2006 te worden opgeleverd, voor het herstellen van de conservering is er nog een uitloop tot medio 2007.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in de Benelux. GTI ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines. Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services. SUEZ Energy Services, Europees leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer. SUEZ Energy Services telt 66 000 medewerkers en realiseerde in 2004 een omzet van 9,7 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: GTI Infra bv (Heinenoord)