A2 twee weekenden afgesloten voor aanleg natuurbrug

‘s-Hertogenbosch – Tussen Boxtel en Best wordt over de A2 de natuurbrug Het Groene Woud aangelegd. Deze natuurbrug verbindt de natuurgebieden aan beide kanten van de A2 met elkaar. De brug wordt 50 meter breed en 52 meter lang. In twee weekenden worden de liggers van het bovendek geplaatst. Hierbij wordt gebruik gemaakt van groot transport (1 ligger weegt 20 ton, per vrachtwagen kunnen er ± drie aangevoerd worden. In totaal worden er 80 liggers geplaatst). De werkzaamheden zijn dusdanig dat het weggedeelte bij de brug volledig in beslag wordt genomen. Ook in verband met veiligheid mag er geen verkeer passeren. Voor de hulpdiensten wordt een strook vrij gehouden.

Wat en wanneer wordt er afgesloten?
Van vrijdagavond 12 november 22.00 uur tot en met maandagochtend 15 november 4.00 uur zal de A2 in de richting ’s Hertogenbosch – Eindhoven worden afgesloten voor het doorgaand verkeer tussen de knooppunten Vught en Ekkersweijer.

Van vrijdagavond 26 november 22.00 uur tot met maandagochtend 29 november 4.00 uur zal de A2 in de richting Eindhoven – ’s Hertogenbosch worden afgesloten voor het doorgaand verkeer tussen de knooppunten Ekkersweijer en Vught.

Voor het lokale verkeer blijft de A2 voor een groot deel beschikbaar. De A2 is afgesloten van knooppunt Vught tot knooppunt Ekkersweijer voor het doorgaande verkeer. Er wordt gewerkt tussen Best en Boxtel, daar is de weg per weekend dan ook in één rijrichting volledig afgesloten. Dit betekent dat het lokale verkeer wel van de tussenliggende gedeeltes van de A2 gebruik kan maken om bijvoorbeeld van Vught naar Boxtel te gaan. Met borden langs de weg wordt een omleidingsroute tussen Boxtel Best aangegeven.

De werkzaamheden kunnen eventueel eerder klaar zijn. De bovenvermelde tijden zijn dan ook de maximale periodes waarop de A2 afgesloten is.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Rijkswaterstaat directie Noord-Brabant