ENERGIEBESPARENDE TECHNIEK

‘Emissievrij werken op bouwplaats is de norm’

Green Hybrids uit het Utrechtse IJsselstein heeft deze week een complete productlijn van mobiele accusystemen geïntroduceerd onder de naam BATTBOY Zero Emission Power Systems. Deze productlijn, bestaande uit accucontainers en -trailers van 12 KWh tot 400 KWh, maakt emissievrij werken op elke locatie mogelijk. De energietransitie op bouw- en infraprojecten is dichterbij dan menigeen denkt. 

De behoefte om emmissievrij te werken op bouw- en infraprojecten groeit snel. In aanbestedingen worden steeds strengere eisen gesteld aan geluidsoverlast en uitstoot. Hierdoor zullen bijvoorbeeld graafmachines, gereedschap en tijdelijke kantooreenheden uitsluitend nog elektrisch mogen functioneren. Om dit elektrisch materieel te laden is energie nodig op de bouwplaats. Tijdens zonnige dagen ontstaat bij veel bedrijven een overschot aan groen opgewekte energie vanuit zonnepanelen. Deze energie is niet altijd te salderen. “Vanuit onze passie en de kennis op het gebied van accusystemen zien wij kansen om deze groene stroom op te slaan in mobiele accucontainers en op de bouwplaatsen in te zetten” aldus Peter Goulooze, directeur en oprichter van Green Hybrids. Dit heeft geresulteerd in een totaalconcept om bouwprojecten emissievrij en geruisloos van stroom te voorzien.

Besparing op brandstof
De brandstofkosten op de bouw blijven stijgen. Een flinke besparing op brandstof door het inzetten van de BATTBOY accucontainers heeft zich inmiddels in de praktijk bewezen. Een 200KWh BATTBOY200 bespaart, ten opzichte van een 60KWh aggregaat, al snel 3.400 liter brandstof per maand. Dat is meer dan 40.000 liter brandstof per jaar en een kostenbesparing van bijna € 80.000 per jaar op basis van de huidige dieselprijs.

Zichtbaar duurzaam ondernemen
In het concept van Green Hybrids staat de BATTBOY EnergyHub centraal. Die wordt voorzien van logo’s en de huisstijl van de klant, accuopslag en een ‘docking station’ en gevoed door wind- en zonne-energie. Dit is het centrale punt op de bouwplaats voor het veilig opbergen en opladen van het materieel aan het einde van de werkdag. Dat is zichtbaar duurzaam ondernemen!. Green Hybrids maakt het mogelijk om met accucontainers en accuaanhangers extern opgewekte stroom eenvoudig te transporteren. De productlijn bestaat op dit moment uit een 12, 120, 200 en een 400KWh container. Daarnaast is er een accutrailer beschikbaar met 60KWh en een centrale EnergyHub.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jacques Geluk

‘Emissievrij werken op bouwplaats is de norm’ | Infrasite
ENERGIEBESPARENDE TECHNIEK

‘Emissievrij werken op bouwplaats is de norm’

Green Hybrids uit het Utrechtse IJsselstein heeft deze week een complete productlijn van mobiele accusystemen geïntroduceerd onder de naam BATTBOY Zero Emission Power Systems. Deze productlijn, bestaande uit accucontainers en -trailers van 12 KWh tot 400 KWh, maakt emissievrij werken op elke locatie mogelijk. De energietransitie op bouw- en infraprojecten is dichterbij dan menigeen denkt. 

De behoefte om emmissievrij te werken op bouw- en infraprojecten groeit snel. In aanbestedingen worden steeds strengere eisen gesteld aan geluidsoverlast en uitstoot. Hierdoor zullen bijvoorbeeld graafmachines, gereedschap en tijdelijke kantooreenheden uitsluitend nog elektrisch mogen functioneren. Om dit elektrisch materieel te laden is energie nodig op de bouwplaats. Tijdens zonnige dagen ontstaat bij veel bedrijven een overschot aan groen opgewekte energie vanuit zonnepanelen. Deze energie is niet altijd te salderen. “Vanuit onze passie en de kennis op het gebied van accusystemen zien wij kansen om deze groene stroom op te slaan in mobiele accucontainers en op de bouwplaatsen in te zetten” aldus Peter Goulooze, directeur en oprichter van Green Hybrids. Dit heeft geresulteerd in een totaalconcept om bouwprojecten emissievrij en geruisloos van stroom te voorzien.

Besparing op brandstof
De brandstofkosten op de bouw blijven stijgen. Een flinke besparing op brandstof door het inzetten van de BATTBOY accucontainers heeft zich inmiddels in de praktijk bewezen. Een 200KWh BATTBOY200 bespaart, ten opzichte van een 60KWh aggregaat, al snel 3.400 liter brandstof per maand. Dat is meer dan 40.000 liter brandstof per jaar en een kostenbesparing van bijna € 80.000 per jaar op basis van de huidige dieselprijs.

Zichtbaar duurzaam ondernemen
In het concept van Green Hybrids staat de BATTBOY EnergyHub centraal. Die wordt voorzien van logo’s en de huisstijl van de klant, accuopslag en een ‘docking station’ en gevoed door wind- en zonne-energie. Dit is het centrale punt op de bouwplaats voor het veilig opbergen en opladen van het materieel aan het einde van de werkdag. Dat is zichtbaar duurzaam ondernemen!. Green Hybrids maakt het mogelijk om met accucontainers en accuaanhangers extern opgewekte stroom eenvoudig te transporteren. De productlijn bestaat op dit moment uit een 12, 120, 200 en een 400KWh container. Daarnaast is er een accutrailer beschikbaar met 60KWh en een centrale EnergyHub.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jacques Geluk