SOMA diploma-uitreiking

350 infrastudenten halen diploma op in drive-trough

Foto: nieuwsbericht SOMA College

Ruim 350 geslaagde infra-studenten van het SOMA College hebben hun diploma opgehaald in een drive-trough. Deze oplossing staat symbool voor de bijzondere omstandigheden waarin de studenten hun opleiding hebben afgerond.

Het SOMA College, gevestigd op het Bouw & Infra Park in Harderwijk, verzorgt diverse opleidingen op het gebied van infra, zoals stratenmaker, vakman GWW en uitvoerder bouw/infra. In een laatste jaar dat door corona tal van beperkingen kende, zijn er toch meer dan 350 studenten in geslaagd om hun opleiding met succes af te ronden. Het SOMA College vindt dat een geweldige prestatie van zowel de leerlingen als de docenten, meldt Bouwend Nederland.

Meteen aan de slag

“Ook dit schooljaar stond onder druk van de beperkingen rond de coronamaatregelen. Door hard werken, doorzettingsvermogen en het toch mogelijk maken van praktijklessen, zal het overgrote deel van de laatstejaars studenten hun prachtige infra-diploma ontvangen. Stuk voor stuk vakspecialisten in de infra, geo en betonbouw die meteen aan de slag kunnen en van waarde zijn voor hun bedrijf”, citeert de brancheorganisatie het SOMA College.

Opgeleid in uitstootvrij werken

De opleidingen van de onderwijsinstelling zijn erop gericht om toekomstgerichte vakkrachten af te leveren. Waar uitstootvrij werken voor de infrasector een enorme omslag met zich meebrengt, zijn de SOMA-studenten er juist in opgeleid. Ze zijn bekend met de nieuwste duurzame technieken en kunnen goed overweg met machines die hybride, elektrisch of door waterstof worden aangedreven.

Lees ook: Team Infra KW1 College tweede in verkiezing Onderwijsteam van het jaar

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.