Dijkverzwaring. Foto: Ivo Ketelaar Fotografie

Werkvoorraad GWW iets groter geworden

Foto: Ivo Ketelaar Fotografie

Terwijl de orderboeken voor de bouw als geheel in april even groot bleven, raakten ze in de grond-, weg- en waterbouw juist iets beter gevuld. In april kwam er een tiende maand van de gemiddelde werkvoorraad in de GWW bij.

Het is voor het eerst in 2021 dat de orderboeken van de GWW-bedrijven wat beter gevuld raakten. De maandelijkse conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) liet in januari, februari en maart een daling zien. In maart kwam de gemiddelde werkvoorraad door die ontwikkelingen uit op precies zeven maanden. In april kwam daar dus een tiende maand bij.

Meer werk voor wegenbouwers

Bij wegenbouwers namen de orderboeken met twee tiende maand toe tot 6,3 maanden. In de grond- en waterbouw veranderde er niets ten opzichte van maart en bleef de werkvoorraad 7,9 maanden. Buiten de GWW blijft de werkvoorraad in de woningbouw het grootst met 12,1 maanden, net als in maart. De burgerlijke bouw en utiliteitsbouw zag als enige sector de orderboeken dunner worden, met twee tiende maand tot 9,6 maanden.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.