Betonprinter. Foto: BAM Infra

BAM Infra verkoopt aandeel in fabriek voor 3D betonprinten

Foto: BAM Infra

BAM Infra Nederland verkoopt zijn aandeel in de 3D betonprintfabriek in Eindhoven aan Weber Beamix. Als bouwer en ontwerper blijft BAM Infra werken met deze methode, maar de productie wordt met deze stap aan anderen overgelaten.

Het bedrijf geeft aan te geloven in de mogelijkheden van 3D betonprinten in het optimaliseren en digitaliseren van processen en projecten in de bouw. Daarom wordt de samenwerking met Weber Beamix en de TU Eindhoven op dit vlak ook voortgezet. Als ontwerper en bouwer wil BAM Infra de mogelijkheden van 3D betonprinten benutten waar dat meerwaarde voor de klanten heeft. Met de productie zelf zal het bedrijf zich echter niet meer bezighouden.

Opgericht in 2019

Voor Weber Beamix, dat het aandeel in de fabriek van BAM overneemt, betekent dit een stap vooruit in de eigen ontwikkel- en productieactiviteiten. De overname van het aandeel in de fabriek vergroot ook de mogelijkheden van het bedrijf om onafhankelijk de hele markt voor 3D geprinte betonproducten te bedienen. BAM en Weber Beamix openden de fabriek in 2019, nadat ze in 2017 samen met andere marktpartijen en opdrachtgevers de eerste 3D geprinte betonnen brug realiseerden.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.