Waterbouw zeesluis IJmuiden - Ivo Ketelaar Fotografie

Dag van de Bouw verschoven naar 25 september

Waterbouw zeesluis IJmuiden – Ivo Ketelaar Fotografie

De Dag van de Bouw, de jaarlijkse open dag voor bouw- en infraprojecten, wordt voorlopig doorgeschoven naar 25 september. Organisator Bouwend Nederland had eerst 19 juni op het oog, maar er is te veel onzekerheid over welke coronamaatregelen tegen die tijd nog gelden.

Tijdens de Dag van de Bouw krijgen in heel het land mensen toegang tot bouw- en infraprojecten. Het kijkje achter de schermen zorgt er zo voor dat omwonenden een beter beeld krijgen van wat er nu allemaal wordt uitgevoerd en verbeterd. In bredere zin wil het evenement de schijnwerpers zetten op de positieve aspecten en maatschappelijke impact van projecten in bouw en infra.

Juni ook nu niet haalbaar

Het jaarlijkse evenement werd in 2019 voor het laatst gehouden. Vorig jaar gooiden het coronavirus en alle maatregelen tegen de verspreiding ervan roet in het eten. Er ging een streep door de Dag van de Bouw, die voor 20 juni in de agenda stond. En ook 19 juni 2021 blijkt nu niet haalbaar. Het is onduidelijk wanneer de nu geldende coronamaatregelen worden versoepeld en een groot evenement op 19 juni komt dan te vroeg. Ruim drie maanden later wordt wel haalbaar geacht, al staat die datum nog wel met potlood in de planning in afwachting van verdere ontwikkelingen.

Bouwend Nederland organiseert de Dag van de Bouw. Sinds 2017 gebeurt dat in samenwerking met VNconstructeurs, Aannemersfederatie Nederland, Techniek Nederland en de Dag van de Architectuur. Het evenement wordt door de brancheorganisatie samen met de leden opgezet en uitgevoerd.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.