Riek Siertsema nieuwe voorzitter Aannemersfederatie Nederland

3578 logo afnl

Per vandaag wordt Riek Siertsema de nieuwe voorzitter van Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra; de koepelorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in bouw en infra. Siertsema volgt Henk Klein Poelhuis op die per 1 januari j.l. afscheid nam als voorzitter van de AFNL. Dit is vandaag bekend gemaakt door het collegiaal Bestuur tijdens het Jubileumcongres van de Aannemersfederatie in Congrescentrum de Reehorst in Ede.

Mevrouw H.R. (Riek) Siertsema (56) is afkomstig uit de ledenkring van AFNL en zal de rol van onafhankelijk voorzitter invullen. Zij zal als voorzitter met name het bestuurlijke traject binnen de Aannemersfederatie aanjagen en de communicatie met de leden verder gestalte geven en minder vanuit de inhoud/dossiers opereren. Zij heeft brede bestuurlijke ervaring en is een ondernemende, transparante persoonlijkheid, die zelf al vele jaren vanuit haar eigen bedrijf actief is.

Riek Siertsema is sinds 1997 ondernemer en directeur/eigenaar van Adviesbureau Siertsema & Vos. Vanaf 2007 tot 2015 was zij voorzitter van MKB-Nederland Noord en lid van de SER Noord-Nederland. Daarvoor was zij DB-lid van de KvK Drenthe en voorzitter van Vice Versa Noord-Nederland.

In 2015 is ze gekozen als lid van Provinciale Staten van Drenthe voor D66.

Vanaf 2017 is Siertsema voorzitter van de Noordelijke Vereniging voor de Burgerlijke- en Utiliteitsbouw (NVBU), aangesloten bij de AFNL.

In haar vrije tijd zet Siertsema zich ook in voor het Drentse mkb, maatschappelijk verantwoord ondernemen, de circulaire economie en het verbeteren van de positie van mensen met een verstandelijke of psychische beperking.

Siertsema studeerde verpleegkunde aan de Hanzehogeschool en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL)

Riek Siertsema nieuwe voorzitter Aannemersfederatie Nederland | Infrasite