BAM verkoopt Belgische installatietechniek-activiteiten aan management

Koninklijke BAM Groep nv heeft de Waalse dochteronderneming Balteau i.e. (installations électriques) verkocht aan het management.

Balteau i.e. is gespecialiseerd in elektrische installaties, hoog-en laagspanning voor openbare, particuliere en industriële gebouwen, databekabeling, branddetectie, alarmsystemen en elektrische verwarming. De onderneming is opgericht in 1983 en maakte sinds 2008 deel uit van BAM. Balteau i.e. realiseert met ruim tweehonderd medewerkers een jaaromzet van circa € 40 miljoen. De transactie heeft tevens betrekking op vier dochterondernemingen (filialen) van Balteau i.e.: Electro Gdb, TCS Pirotte, Alarme Contrôle en Service Partner.

De transactie past in de recentelijk door BAM geformuleerde strategie voor 2016-2020: ‘Building the present, creating the future’. Een van de drie strategische pijlers heeft betrekking op het vormgeven van de activiteitenportefeuille. In dit kader heeft BAM aangekondigd afscheid te nemen van operationele activiteiten, die onvoldoende mogelijkheden bieden om schaalgrootte of differentiatie als kritische succesfactoren te benutten. BAM ziet tevens onvoldoende synergie om de deelneming in Balteau i.e. en haar filialen te behouden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: BAM - Koninklijke BAM Groep nv