BIM-manager Toine Bullens naar Brink Groep

Toine Bullens - Bron: Brink Groep

Brink Groep heeft zich recent versterkt door Toine Bullens aan te stellen als BIM-manager. In deze rol is Bullens binnen de vier bedrijven van Brink Groep de verbindende schakel op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Na zijn studie bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven werkte hij ruim acht jaar bij Van Aken Architecten, waarvan de laatste vijf jaar als BIM-specialist.

Informatie uit een BIM wordt gedurende de levenscyclus van een gebouw gebruikt voor uiteenlopende doeleinden, van het produceren van tekenwerk in de ontwerpfase tot het maken van onderhoudsplannen in de exploitatiefase. De expertises van de vier bedrijven binnen Brink Groep bestrijken dezelfde levenscyclus. “Ik zie het als uitdaging met deze kennis de inhoud van het BIM met de opdrachtgever te specificeren en de ontwikkeling van het model tijdens het ontwerpproces te coördineren en valideren. Hierdoor kan de gebruiker tijdens de exploitatiefase beschikken over actuele, consistente en betrouwbare informatie” aldus Bullens.

Toine richt zich op de verdere implementatie en ontwikkeling van BIM gerelateerde activiteiten van de bedrijven binnen de groep. Daarnaast zet hij zijn praktijkervaring in door als BIM-regisseur in projecten te opereren. Zijn doel hierbij is voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer de volledige potentie van het bouwwerk informatie model te benutten.

Over Brink Groep
Sinds 1972 staat Brink Groep voor grip op kwaliteit, proces en eindresultaat in bouw, huisvesting en vastgoed. Brink Groep vormt het fundament waarop vier bedrijven groeien: innvire, Brink Management/Advies, Kontek en Ibis. Ieder bedrijf heeft een eigen specialisme in management, advies en automatisering. Samen zijn ze met ruim 200 professionals.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Brink Groep