Benoemingen Raad van Bestuur Dura Vermeer

kranen bouw bouwkranen

Bouwconcern Dura Vermeer heeft twee nieuwe leden in de Raad van Bestuur benoemd. De heer L. H. (Lowick) Barg RA treedt per 1 september 2015 toe als lid van de Raad van Bestuur. Per 1 januari 2016 wordt de heer ir. T. Winter (Theo) benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Laatstgenoemde zal deze functie per genoemde datum combineren met zijn aanstelling als voorzitter van de directie van de divisie Infra.

Lowick Barg (1965) volgt de op 1 maart van dit jaar teruggetreden heer B.A. (Bob) Post MBA/MBI op die het concern inmiddels heeft verlaten. Lowick Barg is afkomstig van accountants- en adviesbureau KPMG waar hij verschillende managementfuncties heeft bekleed, laatstelijk als voorzitter van de kantoren Rotterdam en Den Haag. Bij Dura Vermeer zal hij zich bezighouden met de portefeuille Financiën, ICT, HR, Juridische Zaken, Facilitaire Bedrijven, Onroerend Goed en Inkoop.

Ter voorbereiding op het voorzitterschap van de divisiedirectie Infra en zijn toetreding tot de Raad van Bestuur komt Theo Winter (1968) op 1 september a.s. in dienst als directeur van de divisie Infra. Na een inwerkperiode zal hij per 1 januari 2016 de taken overnemen van de huidige voorzitter van de directie van de divisie Infra én lid Raad van Bestuur, de heer ir. K.W. (Koene) Talsma. Conform afspraken bij zijn benoeming op 1 januari 2009 zal Koene Talsma tijdens de aandeelhoudersvergadering in april 2016 uit dienst treden en gedurende het jaar als adviseur bij Dura Vermeer betrokken blijven. Theo Winter is afkomstig van bouwconcern BAM waar hij verschillende directiefuncties heeft bekleed, laatstelijk als directeur van de divisie Infra.

Met de komst van de heren Barg en Winter ziet de samenstelling van de Raad van Bestuur er per 1 januari 2016 als volgt uit:

  • drs. J. (Job) Dura MRE, voorzitter Raad van Bestuur
  • L. H. (Lowick) Barg RA, lid Raad van Bestuur
  • ir. R. P.C. (Ronald) Dielwart, lid Raad van Bestuur, voorzitter van de directie van de divisie Bouw en Vastgoed
  • ir. T. (Theo) Winter, lid Raad van Bestuur, voorzitter van de directie van de divisie Infra
Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite