Loxam neemt Workx over en versterkt haar aanwezigheid in Nederland

Loxam, De Europees leider in verhuur van machines en gereedschappen voor de bouw, civiele techniek en industrie, kondigt de overname aan van Workx van investeringsmaatschappij H2 Equity Partners.

Workx is in 2007 ontstaan door het samenvoegen van 14 verhuurbedrijven. Workx is een van de leidende materieelverhuurders in de Nederlandse markt en werkt op dit moment vanuit 41 vestigingen met een team van 280 werknemers. In 2013 realiseerde Workx een omzet van 34 miljoen euro.

De Loxam Groep is sinds 2006 actief in Nederland, toen het hoogwerkerverhuurbedrijf Spreeuwenberg werd overgenomen. Sindsdien heeft de groep haar dienstverlening uitgebreid als een generalistische materieelverhuurder en verhuurder van aggregaten, door het openen van vestigingen en de overname van Stammis Verhuur in 2011. Met de acquisitie van Workx versterkt Loxam zowel het aanbod van materieel, als haar huidige netwerk van 12 vestigingen. Het bedrijf biedt haar klanten nu landelijke dekking in de Nederlandse markt.

Gérard Déprez, CEO van Loxam, verklaart: ‘Ik ben verheugd de acquisitie van Workx aan te kondigen, een van de leidende materieelverhuurders in Nederland. Deze acquisitie ondersteunt de internationale ontwikkeling van Loxam en verstevigt de leidende positie in Nederland. Met groot genoegen heet ik het Workx team welkom bij de Loxam Groep. Het management zal een goede bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze groep.’

Marcel van Kesteren, Algemeen Directeur van Workx, voegt toe: ‘Het maakt me trots dat het bedrijf wat we de laatste 6 jaar hebben gebouwd, de krachten bundelt met de Europese leider. De expertise binnen de Loxam groep ondersteunt Workx om haar groei in de Nederlandse markt voort te zetten. De – al uitstekende – dienstverlening aan onze klanten zal nog verder verbeteren. Tegelijkertijd worden in deze operatie meerdere nieuwe carrièremogelijkheden gecreëerd voor ons team.’

Loxam

De groep LOXAM werd in 1967 opgericht en is een van de pioniers in de verhuur van materieel voor de bouwsector en de industrie. Vandaag is LOXAM Europees marktleider in de verhuur van materieel. De groep is actief in 13 landen, met 611 vestigingen en meer dan 4.410 medewerkers, en had in 2013 een omzet van 805 miljoen euro. Met meer dan 200.000 stuks materiaal beschikt LOXAM bovendien over het grootste bestand in Europa. Daardoor wist de groep altijd op anticiperende wijze te voldoen aan de groeiende vraag van ondernemingen om de aankoop, het beheer en het onderhoud van hun materieelbestand uit te besteden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Loxam b.v.