Stillere lichtmast levert ruim 65% brandstofbesparing

Bredenoord heeft een nieuwe LED-lichtmast ontwikkeld die ruim 65% minder brandstof verbruikt en 13% stiller is dan zijn voorganger.

De Clear PLM is een verhuurproduct dat in eigen huis is ontwikkeld en significant zuiniger en stiller is door een slimme combinatie van technieken. Bredenoord introduceert de Clear PLM bij de start van het nieuwe evenementenseizoen. In meerdere branches, waaronder de evenementenbranche, groeit de vraag naar producten met een zo laag mogelijk brandstofverbruik en emissie.

De Clear PLM is ontwikkeld vanuit Bredenoords Clear Concept filosofie. Uitgangspunt daarbij is om bestaande apparaten zuiniger en stiller te maken, passend bij de vraag van de markt. In het geval van de Clear PLM was de LED-lichtmast, die Bredenoord in 2012 introduceerde, het uitgangspunt voor productverbetering. “De ontwikkelingsstap die Bredenoord nu heeft genomen bij de Clear PLM zit in de slimme aanpassingen en de combinatie van technieken van de stroomopwekking. De omkasting is een beproefd concept, dat door vele verhuurders wordt gebruikt, maar het hart van de lichtmast en de lampen komen uit Bredenoords engineerings- kraamkamer”, zegt algemeen directeur Jaap Fluit.

Schoner, zuiniger en stiller

De Clear PLM bespaart 67% van het brandstofverbruik ten opzichte van de normale ‘Metal Halide’ lichtmasten. De Clear PLM kan separaat worden ingezet, maar ook in combinatie met één of twee vrijstaande lichtmasten (VLM’s) van Bredenoord. In dit geval wordt de relatieve brandstofbesparing per lichtmast nog hoger. Het lagere brandstofverbruik betekent tevens 67% minder emissie van o.a. CO2 en NOx. Daarnaast is het geluidsniveau met 13% gedaald naar LWA 80 dB ten opzichte van de reguliere lichtmasten.

De Clear PLM helpt verschillende verhuurmarkten waaronder evenementenorganisatoren en de bouw om te voldoen aan de steeds strengere milieu- en geluidseisen. Jaap Fluit: "Vanuit vragen van onze klanten over zuinige, schone systemen heeft Bredenoord de Clear PLM bedacht en ontwikkeld. Het past in onze Clear Concept filosofie waarbij we werken aan verbetering en innovatie van onze producten vanuit drie richtingen: nieuwe techniek, alternatieve brandstoffen en het verminderen van emissie- en brandstofverbruik.” De lichtmasten zijn begin mei leverbaar.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bredenoord