Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud klaar voor naamswijziging

Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud gaat per 1 januari 2014 verder onder de naam Antea Group. Momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen om de naamswijziging af te ronden. Zo zijn deze week de nieuwe logo’s op de kantoren geplaatst.

Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud werd ruim zestig jaar geleden opgericht. Vanuit het Friese dorpje Oranjewoud groeide het bureau uit tot één van de grootste ingenieursbureaus van Nederland. In 2005 volgde de overname door Twentse ondernemer Gerard Sanderink. Nadien deed Oranjewoud grote overnames in onder meer de Verenigde Staten, Frankrijk en Colombia. Als Antea Group levert het bureau wereldwijd advies- en ingenieursdiensten.

Eenduidig de internationale markt op

In Nederland bleef het advies- en ingenieursbureau opereren onder de naam Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud. Hier komt per 1 januari 2014 verandering in. Met de naamswijziging betreedt het bureau straks onder één naam de nationale en internationale markt en behoort met ruim 3500 medewerkers tot de mondiale top van ingenieursbureaus.

Vertrouwde waarden, nieuwe mogelijkheden

Over drie dagen maakt het Oranjewoud-oranje plaats voor het blauw van Antea Group (met enkele oranje accenten). Dat zal in het begin wennen zijn, maar schept ook nieuwe mogelijkheden. Niets voor niets luidde het thema van de campagne omtrent de naamswijziging: ‘Vertrouwde waarden. Nieuwe mogelijkheden’. Daarmee benadrukt het bureau dat het als Antea Group in Nederland dezelfde hoogwaardige producten en diensten blijft leveren. Maar dan wel met de mogelijkheden die een mondiaal bureau te bieden heeft.

Antea Group

De naam Antea Group past goed bij het bureau en het erfgoed van Oranjewoud. "Antea is afgeleid van Antaeus, de mythologische figuur die onverslaanbaar was zolang hij maar met z’n beide benen op de grond bleef staan. Zodra hij werd opgetild en ging zweven, verloor hij zijn kracht. Het is een mooi verhaal dat ons – down to earth als we zijn – bijzonder aanspreekt. De nuchtere en pragmatische mentaliteit van de oprichters is altijd in ons bureau blijven zitten. Niet ingewikkeld

doen, maar aanpakken. We gaan er alles aan doen om dat ook in 2014 waar te maken.", aldus Rob van Dongen en Menno Smits, directieteam van Oranjewoud.

Oranjewoud N.V.

De naam Oranjewoud wordt na de jaarwisseling exclusief gebruikt voor Oranjewoud N.V. Deze naamloze vennootschap is de topholding van onder meer Strukton Groep en Antea Group. Oranjewoud N.V. is genoteerd aan de officiële Markt van Euronext N.V. te Amsterdam en is voor 95,56% in handen van Centric B.V.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Antea Group