Heijmans Materieelbeheer verkoopt deel materieeldienst aan BUKO

Vandaag is de koopovereenkomst getekend waarmee Heijmans Materieelbeheer uit Rosmalen per 1 juli 2013 een aantal activiteiten van de materieeldienst overdraagt aan BUKO uit Zaltbommel. De activiteiten betreffen de huur, (de)montage, inrichting en transport van tijdelijke huisvesting. BUKO neemt daarnaast de desbetreffende materieelbeheer-vestiging in ’s-Hertogenbosch over.

Heijmans heeft uit strategische overwegingen tot gedeeltelijke afstoot besloten. Om de beste kwaliteit te leveren tegen de scherpste prijs voor alle stakeholders is er continuïteit en schaalgrootte nodig. Dit kan een externe partij beter dan een interne dienst. Bij de bedrijfsovergang zijn 9 medewerkersbetrokken.

Ton Hillen, lid raad van bestuur Heijmans: “BUKO is breed ingevoerd in de bouw en al jarenlang een bestaande partner van ons op het gebied van project- of tijdelijke huisvesting. BUKO heeft de kennis, middelen en ervaring in huis om een uitstekende partner voor ons te kunnen zijn. Daarom gaan wij een langdurige contractuele samenwerking aan voor de huur, (de)montage, inrichting en transport van tijdelijke huisvesting op al onze projectlocaties.”

Dick Burger, algemeen directeur BUKO: “Als dienstverlener in de bouw zien we dat het voor grote aannemers best een opgave is om al het materieel zelf in huis te hebben. BUKO neemt deze zorg voor Heijmans uit handen door overname van projecthuisvesting, inhoudelijk advies en een manier van organiseren die faalkosten vrijwel uitsluit. Deze overname sluit aan bij onze ambitie om samen met onze partner RECO aannemers compleet te ontzorgen zodat zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.”

BUKO zal zorgdragen voor een naadloze overgang van de bestaande activiteiten waarbij de kwaliteit en de belangen van de eindgebruiker wordt gewaarborgd.

Over Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteit, wegen en civiel combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 8.000 medewerkers en in 2012 € 2,3 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. www.heijmans.nl.

Over BUKO

De bedrijven van BUKO zijn onafhankelijke dienstverleners voor de bouw, industrie, offshore, onderwijs, overheid, zorginstellingen en evenementensector. De ondernemingen zijn gespecialiseerd in onder meer bouwplaatsinrichting, tijdelijke en permanente huis vesting, (bulk)transport, verkeersvoorzieningen en tijdelijke sanitaire voorzieningen. BUKO bestaat vijftig jaar, heeft vestigingen door Nederland en België en telt ruim achthonderd medewerkers. www.buko.nl.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: BUKO (Hoofdkantoor)