Strukton in Megastructures op National Geographic Channel

Op zondag 25 september om 21.00 uur is de wereldwijde première van het National Geographic programma Megastructures: ‘Korean Superlink’ op de Nederlandse televisie. Een unieke gebeurtenis voor National Geographic Nederland, Strukton Civiel en UMA.i productions. Voor het eerst in de geschiedenis is een uitzending van Megastructures gewijd aan een civieltechnisch project uitgevoerd in het buitenland door een Nederlandse bouwonderneming. Strukton Civiel is er trots op dat zij die Nederlandse civieltechnische bouwonderneming is.

Een bijzondere ervaring

Voor het team van Strukton was het afzinken van de tunnelelementen voor de Busan-Geoje Fixed Link in meerdere opzichten een bijzondere ervaring. Zo kreeg het team te maken met het afzinken in open zee, in zeer korte tijd en onder extreme omstandigheden. Werken onder extreme en veelal beperkende condities leverde een serie belangrijke innovaties op. Hiermee is de techniek van het afzinken opnieuw verder gebracht. Een sterk staaltje Hollands vakmanschap.

Wisselvallig weer en Star Wars

National Geographic Channel International over Megastructures ‘Korean Superlink’: ‘A nation that never constructed an immersed highway tackles the challenge of building the deepest one on Earth. Everything about the project is super-sized. Each of the tunnel’s mammoth segments is as long as two football fields and as heavy as an aircraft carrier. Yet all the segments must align within 35 millimeters — less than a thumb’s width. To compound the challenge, all work has to be timed around the fickle weather of the Pacific. And the tunnel itself must be able to withstand earthquakes and typhoons. Engineers will have to invent a raft of ingenious solutions – including a robot-like crane straight out of Star Wars.’

Strukton heeft in 2010 met voor dit project, de Busan-Geoje Fixed Link, de prof.dr.ir. J.F. Agema Prijs gewonnen en kreeg in 2009 en een eervolle vermelding van de Schreudersprijs.

Meer informatie

Lees meer over Megastructures: Korean Superlink.

Over Strukton

Strukton is een fullserviceprovider op het gebied van infrastructuur- en accommodatieoplossingen. Het zwaartepunt ligt op de levering van producten en diensten gericht op mobiliteit, knooppunten en doorgaande exploitatie. Strukton is een onderneming met ca. 6.100 werknemers en € 1,4 miljard omzet in 2010. Als meedenkend partner overziet Strukton de hele keten van concept tot en met exploitatiefase. Door bundeling van de specifieke kennis en ervaring van de vijf werkmaatschappijen kunnen eindgebruikers prettig reizen en in een comfortabele ruimte wonen, werken, recreëren of leren.

www.strukton.com

Strukton Civiel

Strukton Civiel ontwikkelt, bouwt en beheert infrastructurele projecten in Nederland. Met zijn specialismen opereert Strukton Civiel op de internationale markt. Grootschalige werken die een combinatie van vakmanschap, samenwerking en innovatie verlangen. Waarin technische grenzen verlegd worden en vindingrijkheid het verschil maakt. Strukton Civiel telt diverse bedrijfsonderdelen die tezamen de totale bouwketen bedienen.

Strukton Civiel is onderdeel van Strukton (www.strukton.com), fullserviceprovider voor infrastructuur- en accommodatieoplossingen.

www.struktonciviel.com

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton