Dura Vermeer trekt startersmarkt vlot met social media

Meerdere gemeenten hebben positief gereageerd op het initiatief van Dura Vermeer om de woningmarkt voor starters vlot te trekken. Het bouwconcern claimt voor deze doelgroep een nieuwbouwwoning te kunnen bouwen vanaf € 119.000,- vrij op naam en kan daarbij putten uit een bestand van potentiële kopers dat via social media bijeen is gebracht. Voorwaarde is wel dat gemeenten zorgdragen voor betaalbare bouwgrond.

Vraag en aanbod

Starters hebben het moeilijk op de woningmarkt en de hulp van gemeenten is daarbij essentieel. Dura Vermeer brengt, op in de bouw nog niet eerder vertoonde wijze, vraag en aanbod bij elkaar. Potentiële kopers kunnen met behulp van de applicatie WoonApps via www.woonApps.nl hun eigen nieuwbouwwoning samenstellen, de zogenaamde Lofti. Met gebruikmaking van Twitter en Facebook wordt rondom WoonApps een community gesticht van potentiële kopers. Tegelijkertijd worden gemeenten in Nederland door Dura Vermeer actief benaderd met de vraag of zij mee willen doen met dit initiatief.Tot nu toe hebben reeds zeven gemeenten concreet hun medewerking toegezegd middels het ondertekenen van een ‘Ik doe mee verklaring ‘.

Over woonApps

Met de applicatie WoonApps kunnen starters hun eigen nieuwbouwwoning ontwerpen, indelen en met één druk op de knop bestellen. De koper kan zelfs zijn wenslocatie opgeven. Bij voldoende belangstelling voor een starterswoning in een bepaalde gemeente benadert Dura Vermeer die gemeente om grond beschikbaar te stellen. Dura Vermeer stelt al vanaf € 119.000,- vrij op naam (inclusief bouwgrond) een woning te kunnen bouwen. Het bouwconcern zegt voor deze prijs een woning te kunnen bouwen, doordat dat de koper zelf makelaar en architect is van de woning en er gebruik wordt gemaakt van efficiënte bouwmethoden en een in huis eigen ontwikkeld bouwconcept.

Twitter: @WoonApps

Facebook: facebook.com/woonapps

WoonApps.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dura Vermeer Groep NV