Arboprijs FNV Bouw 2008: jury maakt drie finalisten bekend

Woerden – Op 20 en 23 juni heeft de jury de vier genomineerden voor de Arboprijs FNV Bouw 2008 bezocht. Uit meer dan 30 inzendingen waren zij de grootste kanshebbers. Vrijdag werd bekend wie de drie finalisten zijn die op vrijdag 10 oktober ‘strijden’ om de titel Arboprijs FNV Bouw 2008. Het gaat om Huub van de Krogt die anti-worteldoek ziet als oplossing voor de vaak modderige en slecht begaanbare bouwplaatsen. Nic Donders heeft een vernieuwende vinding gedaan voor het stellen van kozijnen. En het klik-kozijn van Paul van den Einden is het initiatief waarmee het apart afhangen van deuren overbodig wordt.

De jury was onder de indruk van de vindingrijkheid van de genomineerden. Jurylid Jan Laemers, directeur Bouw Arbeidsinspectie: “Het is goed om te zien dat werknemers op deze manier bezig zijn met manieren om het werk leuker, gezonder en veiliger te maken. Ook kleine, simpele ingrepen of hulpmiddelen kunnen al leiden tot verbetering op de werkvloer.”

Arboprijs FNV Bouw 2008

Voor de Arboprijs FNV Bouw komen ideeën en initiatieven in aanmerking die de arbeidsomstandigheden in de bouw & infra, afbouw en onderhoud, meubel- en houtindustrie en bij woningcorporaties aantoonbaar verbeteren. Een doelstelling waar FNV Bouw zich al jaren voor inzet. De drie finalisten ‘strijden’ op 10 oktober 2008 om de titel Arboprijs FNV Bouw. Voor de winnaar ligt een bedrag van € 10.000 klaar. Dat bedrag moeten worden besteed aan invoering/verbetering van de kwaliteit van het idee/de uitvinding.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: FNV Bouw