Dura Vermeer gaat deel N59 reconstrueren

Zoetermeer – Dura Vermeer Divisie Infra en Rijkswaterstaat Zuid-Holland hebben woensdag 23 januari 2008 op feestelijke wijze het Design & Build contract voor de reconstructie van het gedeelte van Rijksweg N59 ondertekend.

Dit betreft het weggedeelte vanaf het knooppunt Hellegatsplein naar Den Bommel, met een lengte van zes km. De reconstructie omvat een dusdanige aanpassing dat de situatie beduidend veiliger wordt. Ook wordt de weg voor een lange tijd weer onderhoudsvrij gemaakt.

Bijzonder element

Een bijzonder element in de tender was dat de opdrachtgever fictieve bonussen berekende voor de geboden minimale overlast bij de reconstructie én de kwaliteit van de projectcommunicatie met de omgeving. Hoewel Dura Vermeer van de zeven inschrijvers de derde in rangorde was qua prijs werd het werk toch aan Dura Vermeer gegund. De fictieve bonussen op de aangeboden kwaliteit en de voorgestelde projectcommunicatie waren daarbij doorslaggevend. ‘De prijs telde in deze voor veertig procent mee en de overige zaken voor zestig procent’, aldus de divisie.

Het werk van bijna twee miljoen euro zal in twee weekeinden in september 2008 worden gerealiseerd.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dura Vermeer Groep NV