Wet Luchtkwaliteit maakt lucht sneller schoon

Zoetermeer – ´ De lucht wordt sneller schoon nu de nieuwe Wet Luchtkwaliteit in werking treedt´. Dat zegt Elco Brinkman, voorzitter van brancheorganisatie Bouwend Nederland. Hij ziet in de positieve uitkomst van het besluit in de Eerste Kamer mogelijkheden om maatregelen te nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

De nieuwe wet geeft meer mogelijkheden om de ontstane bouwstagnatie op te lossen in 2009. Dat betekent niet dat bouwprojecten nu zonder slag of stoot zomaar kunnen doorgaan. Ze gaan door wanneer duidelijk is gemaakt dat aan de andere kant van de balans meer dan compenserende maatregelen worden genomen om de extra luchtverontreiniging teniet te doen. Dankzij de maatregelen zal dus per saldo een verbetering van de luchtkwaliteit worden bereikt. Hiermee voldoet Nederland ook aan de Europese normen. En dat is uiteindelijk toch de opgave waar de sector voor staat: schone lucht, betere gezondheid en meer ruimte om te bouwen.

Positief is ook dat alle overheden, dus ook de gemeenten en provincies, zich in het Nationaal Samenwerkingprogramma Luchtkwaliteit (NSL) committeren aan de te nemen maatregelen. Deze zekerheden zijn er nu wel en dat is heel wat waard, concludeert de voorzitter van Bouwend Nederland.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Cramer loodst Wet luchtkwaliteit door Eerste Kamer

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland