Werkzaamheden Noordzijde Coentunnel A10

Vrijdag 30 maart 2007 vanaf 21.30 uur tot en met maandag 2 april 05.00 uur

Haarlem – Rijkswaterstaat voert in het weekend van vrijdag 30 maart 21.30 uur tot en met maandag 2 april 05.00 uur 2007 herstelwerkzaamheden uit aan de noordzijde van de A10 Coentunnel. De weggebruiker krijgt hierdoor te maken met een langere reistijd. Doordat tijdens de werkzaamheden de AutoRai plaatsvindt en op zondag 1 april een voetbalwedstrijd in de Amsterdam ArenA, krijgt de weggebruiker te maken met extra verkeershinder en overlast. Gele borden en route-informatiepanelen geven de omleidingsroutes aan. Rijkswaterstaat biedt in samenwerking met Connexxion en NS alternatief vervoer aan. Ook de AutoRai biedt die mogelijkheid. Daarnaast dient Schiphol als satellietparkeerplaats.

Dit weekend volgt op de voorbereidende werkzaamheden die in de afgelopen periode tijdens de avonden en nachten zijn uitgevoerd. Hierna volgen nog twee weekenden, van vrijdag 13 april tot en met 16 april en van vrijdag 20 april tot en met 23 april. Het onderhoud aan de Coentunnel noordzijde is nodig om de stabiliteit van de tunnel te verzekeren. Hiervoor wordt de open tunnelbak verzwaard door het aanbrengen van extra zware betonnen ballastmuren op de wanden van de tunnel, zowel aan de zij- als middenkanten. Zo garandeert Rijkswaterstaat de veiligheid en de doorstroming voor de weggebruikers.

Verkeershinder
Het verkeer komende uit de richting Den Haag in de richting Zaandam heeft door de werkzaamheden aan de Coentunnel noordzijde één rijstrook beschikbaar. Het verkeer vanuit de richting Zaandam in de richting Den Haag wordt omgeleid via de A10 noord / Zeeburgertunnel. Het verkeer in de richting Amsterdam-Centrum wordt omgeleid via de S114/S112. Door de werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn is de S116 slecht bereikbaar.

Alternatief het vervoer
Rijkswaterstaat biedt in samenwerking met Connexxion en NS alternatief vervoer aan:

  • Op de Connexxion-buslijnen 91, 92 en 94 (traject Zaandam – Amsterdam) geldt op zaterdag en zondag een speciaal retour tarief van € 2,50;
  • De Connexxion veerdiensten van de Hempont over het IJ worden in het weekend verdubbeld. Iedere 10 minuten een afvaart. Tekstkarren van Rijkswaterstaat verwijzen naar dit alternatief vervoer;
  • Voor de trein kan op zaterdag en zondag gereisd worden met een vanAnaarBeterkaartje voor € 2,– op het traject Hoorn-Schiphol, inclusief alle stations in Amsterdam. Reizigers kunnen voor meer informatie terecht bij NS.

Extra informatie aan de weggebruikers
Tekstkarren voorzien weggebruikers van actuele reistijdinformatie over de A10 en van omleidingsroutes. Tekstkarren op de A8 en de N516, ten noorden van de Coentunnel, geven route-informatie over de reistijden via de Hempont. Op de N203, ter hoogte van Zaandam, geeft een tekstkar route-informatie over de kortste reistijd naar de A7.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Werkzaamheden Noordzijde Coentunnel A10 (08-02-2007)

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Holland