Bouwinnovaties onder de hamer

Zoetermeer – Een houten lantaarnpaal, een dubbeldeks snelweg, een handige hulp bij de montage van deuren, een stofbestrijder voor de infrasector, en een detectiesysteem voor onderwaterbodems. Het zijn enkele innovaties die onder de hamer komen tijdens de eerste Bouw Innovatie Veiling op dinsdagmiddag 27 maart 2007 in het BouwHuis te Zoetermeer.

Er zullen 25 innovaties geveild worden voor een gezelschap van zo´n 100 belangstellende bouwondernemers. De innovaties worden per opbod geveild, voor bedragen van enkele honderden euro´s. Hiervoor verwerven de bouwers het exclusieve recht om binnen een periode van acht weken in overleg te gaan met de uitvinder of octrooihouder. Doel: te bezien of de innovatie in de praktijk kan worden toegepast of kan worden doorontwikkeld. Ook kan worden gesproken over mogelijke vormen van samenwerking.

De Bouw Innovatie Veiling wordt georganiseerd door Bouwend Nederland in samenwerking met NENUNAV, een bedrijf uit Breda dat al eerder innovatieveilingen heeft georganiseerd. Veilingmeester is Pieter Hofstra, voormalig lid van Tweede Kamer namens de VVD.

In samenwerking met Reed Business zal tijdens de bijeenkomst ook de Aannemer Innovatie Prijs worden uitgereikt. De opbrengst van de Bouw Innovatie Veiling komt ten goede Habitat for Humanity, een wereldwijd werkende organisatie die huizen bouwt voor gezinnen in nood.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland (Brancheorganisatie)