Roemenie: grote investeringen in het waternetwerk

Den Haag – Roemenië moet binnen tien jaar voldoen aan alle Europese richtlijnen op het gebied van waterkwaliteit en -distributie. Om dit voor elkaar te krijgen, vinden momenteel grote investeringen plaats in de uitbreiding en reparatie van het waternet. In 2005 ging nog ongeveer 41 procent van het drinkwater verloren door de slechte conditie van het distributienetwerk. De investeringen worden gefinancierd uit EU-fondsen en door de Roemeense overheid. Toeleveranciers van materiaal moeten veelal rekening houden met aanbestedingsprocedures.

Bovenstaande informatie is afkomstig uit een marktscan over de watersector in Roemenië, opgesteld door het Netherlands Business Support Office in Cluj. Bent u op zoek naar zakenpartners in Roemenië, dan is een marktscan misschien ook iets voor u.

Meer informatie
www.evd.nl/marktbewerking
Roemenië: waterbeheer
Het document sectorinformatie

Bron: Netherlands Business Support Office te Cluj
Nummer: 180903
U kunt de bijlage(n) gratis downloaden, eventueel met uw wachtwoord. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij de medewerker Roemenië (Isabel Fortunato of Dirk Katteler), e-mail roemenie@info.evd.nl , fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 89 17.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: EVD, Internationaal Ondernemen en Samenwerken