DHV contract voor schoon drinkwater Zuid-Vietnam

Amersfoort – DHV en Binh Duong Water Supply & Sewerage Company (BIWASE) hebben een turnkey contract getekend voor het Tan Hiep Water Supply Project in de Socialistische Republiek van Vietnam. Het contract met een waarde van 14,8 miljoen euro, behelst de bouw van een compleet drinkwatersysteem voor 300.000 inwoners en de industrie in een voorstad van Ho Chi Minh City. Dit is het eerste project van substantile omvang in de Vietnamese watersector gefinancierd vanuit het ORET-programma van de Nederlandse overheid.

In 2009 zal het nieuwe watervoorzieningssysteem circa 300.000 inwoners en industrien in het nieuw ontwikkelde gebied Tan Hiep in Thu Dau Mot Town van schoon drinkwater voorzien. DHV is verantwoordelijk voor het ontwerp en de implementatie van het gehele watervoorzieningsysteem met een capaciteit van 30,000 m3/d: van het inname-pompstation aan Dong Nai rivier, via de zuiveringsinstallatie en de distributieleidingen tot en met de watermeters in de huisaansluitingen. Tevens zal het project de eerste twee jaar na ingebruikname worden ondersteund met een Technisch Assistentie programma (opleiding, training en nazorg).

In de laatste jaren heeft de provincie Binh Duong een sterke economische ontwikkeling doorgemaakt evenals een sterke toename van het inwonersaantal. Als gevolg hiervan is een grote behoefte ontstaan aan duurzaam ontwikkelde primaire infrastructuur zoals drinkwatervoorziening.

Het project wordt gedeeltelijk gefinancierd met een schenking vanuit het ORET-programma van de Nederlandse overheid. De resterende financiering komt voort uit Vietnamese ontwikkelingsfondsen.

Kijk voor meer informatie over het ORET-programma op: www.oret.nl

DHV is een internationaal advies- en ingenieursbureau dat diensten verleent en duurzame oplossingen aanbiedt op het gebied van mobiliteit, water, bouw en industrie, ruimtelijke inrichting en milieu, luchthavens.

DHV is met 4.000 medewerkers actief in zo’n 50 landen wereldwijd via een netwerk van vestigingen in bijna 30 landen. De netto-omzet 2005 is 300,6 miljoen euro. Kijk voor meer informatie op www.dhv.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DHV Holding BV