Opening tijdelijk station Arnhem

Utrecht – Op zondag 1 oktober 2006 opent tijdelijk station Arnhem zijn deuren. Van 14.00-15.00 uur is de officiële openingsceremonie op het voorplein van het station. Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem, regiodirecteur Roland Kip van NS en directeur Infraprojecten Peter de Weijs van ProRail verrichten die onder de bevlogen leiding van NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra. Aansluitend is er een optreden van de band Alderliefste.

De treinreizigers van en naar station Arnhem zijn de afgelopen weken uitgebreid geïnformeerd over de overgang naar het tijdelijk station. De NS-servicemedewerkers op het station hebben duizenden plattegronden uitgedeeld. En de Nieuwsbrief Arnhem Centraal met informatie over het tijdelijk station vond gretig aftrek. De komende dagen attenderen ook de stationsomroep en posters op de opening van het tijdelijk station op 1 oktober 2006. Vanaf 1 oktober 2006 is het huidige station afgesloten. Aan de Sonsbeekzijde van station Arnhem verandert niets.

Aanbieding
Sinds deze week krijgen treinreizigers in Arnhem een tasje aangeboden met daarin de plattegrond; de NS-actie Speciaal voor u! en diverse bonnen die voordeel geven bij de winkels in het tijdelijk station.

Foto-expositie traverse
In de traverse boven de sporen is een foto-expositie ingericht met grote historische en futuristische foto’s van station Arnhem. De oude foto’s komen uit het archief van het Nederlands Spoorwegmuseum in Utrecht. UNStudio verzorgde de visuals van de toekomstige OV-terminal.

Minimale hinder
Een tijdelijk station zoals in Arnhem is uniek voor Nederland. Normaliter ondervinden reizigers tijdens de verbouwing van een station overlast van de werkzaamheden. Door in Arnhem een tijdelijk stationsgebouw neer te zetten op afstand van het bouwterrein van de OV-terminal, wordt de hinder tot een minimum beperkt. Reizigers hoeven ook maar één keer te wennen aan een nieuwe situatie en krijgen een volwaardig ingericht station.

Nieuw Sleutelproject Arnhem Centraal
Het tijdelijk station Arnhem zal vanaf 1 oktober 2006 drie jaar lang dienst doen als een volwaardig station. Begin 2007 wordt het huidige station gesloopt en start de bouw van de nieuwe OV-terminal. Als alles volgens planning verloopt, beschikt Arnhem medio 2009 over een modern station met een prachtig ontwerp van Ben van Berkel. De bouw van de OV-terminal maakt deel uit van het Nieuwe Sleutelproject Arnhem Centraal en is een samenwerkingsverband tussen NS, gemeente Arnhem en ProRail.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail