VNG wil spoedige behandeling Wet luchtkwaliteit

Den Haag – De VNG heeft minister-president Balkenende en Tweede Kamervoorzitter Weisglas opgeroepen om de wet Luchtkwaliteit met spoed door de Tweede Kamer te loodsen.

De Tweede Kamerverkiezingen zijn vervroegd naar 22 november 2006 en dat heeft gevolgen voor de agenda van het kabinet en het parlement. Sommige dossiers worden op de lange baan geschoven, maar wij vinden dat de overheden zich bij het dossier luchtkwaliteit geen vertraging of uitstel kunnen permitteren.

Het dossier luchtkwaliteit baart de VNG grote zorgen. Europese regels en ontwikkelingen op het gebied van luchtkwaliteit zetten ruimtelijke en economische ontwikkelingen onder grote druk. Om die reden – èn met oog op de volksgezondheid in de steden – is het van belang dat de wet Luchtkwaliteit zorgvuldig maar spoedig door de Tweede Kamer wordt behandeld.

Daarnaast moet het benodigde geld worden vrijgemaakt om – volgens de richtlijnen van de nieuwe wet – ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk te maken binnen de grenswaarden die aan luchtverontreiniging zijn gesteld.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)