ARCADIS wint nationale ingenieursprijs Frankrijk

Amersfoort – ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft op woensdag 31 mei 2006 bekend gemaakt dat een team onder leiding van de Franse werkmaatschappij een speciale erkenning heeft ontvangen tijdens de uitreiking van de Nationale Franse Ingenieursprijzen, die gisteren in de Franse hoofdstad heeft plaatsgevonden. Deze speciale prijs werd gegeven voor de zesde brug over de rivier de Seine in de Franse stad Rouen. De prijsvraag wordt jaarlijks georganiseerd door het Franse Ministerie voor Transport, Materieel, Toerisme en de Zee, samen met de professionele federatie van ingenieursondernemingen "Syntec-Ingénierie", en met ondersteuning van het vakblad "Le Moniteur". Doelstelling van de competitie is het promoten van ontwerpactiviteiten voor bijzondere en innovatieve bouwwerken of systemen. De prijzen zijn gisteren uitgereikt door de Franse minister van Transport, Domenica Perben.

Het team, dat onder leiding stond van Michel Moussard en Bernard Gausset van ARCADIS bestond verder uit architect Aymeric Zublena, Jean-Pierre Ghilardi van Eurodim, consultant Michel Virlogeux, en Claude Servant van Eiffage TP. De hefbrug heeft vier elegante pijlers en twee dekken die horizontaal blijven tijdens het openen van de brug, dankzij een ingenieus kabelsysteem. De keuze is op dit project gevallen vanwege het aantrekkelijke ontwerp en het feit dat de brug uitstekend is ingepast in de stedelijke omgeving. Dat het team de prijs heeft gewonnen berust niet op toeval. Deze groep van experts in bruggenbouw was eerder betrokken bij de totstandkoming van het vermaarde viaduct van Millau – het hoogste viaduct ter wereld – en de Pont de Normandie.

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van meer dan € 1 miljard. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.