Informatieavond over werkzaamheden Maasdijk ZH

Den Haag – Dinsdag 23 mei 2006 organiseren de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Delfland, gemeente Westland en deelgemeente Hoek van Holland een informatieavond over de werkzaamheden om de waterdoorvoer door de Maasdijk te vergroten. Vergroting van de waterdoorvoer door de Maasdijk is noodzakelijk en dient voor 1 oktober 2006 voltooid te zijn, omdat dan het stormseizoen begint. Als gevolg van de werkzaamheden zal in juli, augustus en september 2006 alle verkeer op de Maasdijk (N220) om het historische monument Het Jachthuis worden geleid. Op de brug bij het onderpad langs de Oranjesluis wordt een breder brugdek aangelegd. Deze zogenoemde brug-op-brug constructie zorgt ervoor dat het verkeer in twee richtingen kan blijven rijden. Deze route is ook geschikt voor vrachtverkeer. Voor doorgaand en recreatief fietsverkeer wordt een tijdelijke fietsbrug aangelegd.

Tijdens de informatieavond in het Open Huis in Heenweg, Hyacinthweg 24, komen nut en noodzaak van de ingreep aan de orde, evenals de consequenties voor het verkeer en omwonenden tijdens de werkzaamheden. Bezoekers kunnen vragen stellen aan de betrokken partijen. De avond heeft het karakter van een inloopavond, begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Om 19.30 uur houden de projectleiders van het Hoogheemraadschap van Delfland en de provincie Zuid-Holland een inleiding.

De informatieavond is bedoeld voor alle belanghebbenden, zoals omwonenden, belangenorganisaties en bedrijven. Meer informatie over het project is te vinden op: www.n220.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland