Maaswerken: opdracht sluis Weurt gegund

Maastricht – In opdracht van Rijkswaterstaat Maaswerken zal de aannemerscombinatie BAM Civiel – HSM Steel Structures – Istimewa Elektro de bruggen over de sluis in Weurt verhogen en alle bijkomende werkzaamheden uitvoeren. De aannemer gaat in 2006 van start met de werkzaamheden. In de periode 2006-2007 worden de bruggen verhoogd om zo grotere schepen toegang te bieden tot het Maas-Waalkanaal.

Dinsdag 15 november 2005 is het contract getekend door beide partijen. Het werk is daarmee definitief gegund en de aannemer gaat nu van start met de voorbereidingen.
Op 31 januari 2006 zal er een informatieavond plaatsvinden in Weurt over de exacte planning van de uitvoeringswerkzaamheden. Op basis van de planning die de aannemerscombinatie de komende periode opstelt, wordt dan ook duidelijk wanneer de Van Heemstraweg in 2006 wordt afgesloten en wanneer de afsluiting van de Westkanaaldijk plaatsvindt (2006 of 2007).

Modernisering Maasroute start in Weurt
Voor de binnenvaart is de Maas tussen Nijmegen en Maastricht een hoofdvaarweg in Europa. Het verhogen van de bruggen over de sluis in Weurt is het eerste werk dat uitgevoerd wordt in het kader van de modernisering van deze vaarroute. Na alle werkzaamheden is de vaarweg geschikt voor schepen met een diepgang van 3,5 meter en voor grotere (tot 190 meter) en hogere (vier containers hoog) schepen.

Meer informatie
Voor vragen over het project Maasroute van Rijkswaterstaat Maaswerken of over de werkzaamheden in Weurt kunt u contact opnemen met Loket Maaswerken. Loket Maaswerken is (gratis) bereikbaar op telefoonnummer 0800-62279375 (op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Maaswerken