Onderzoek naar explosieven in Maas Venlo – Arcen

Maastricht – De Koninklijke Marine onderzoekt vanaf maandag 3 oktober 2005 de bodem van de Maas tussen Venlo en Arcen op aanwezigheid van explosieven. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat Maaswerken. Het onderzoek maakt deel uit van de voorbereidingen van de verdieping van de Maas die vanaf 2011 tussen Venlo en Arcen plaatsvindt.

Afgelopen voorjaar heeft de Explosieven Opruimingsdienst een bureaustudie uitgevoerd, waarbij ook tips van omwonenden zijn nagetrokken. Dit heeft geleid tot een aantal locaties waar zich mogelijk niet ontplofte projectielen uit de Tweede Wereldoorlog bevinden. Deze locaties worden volgende week vanaf een vaartuig van de Koninklijke Marine nader onderzocht. Het onderzoek zal ongeveer een week in beslag nemen.

De verdieping van de Maas, waar dit explosievenonderzoek aan voorafgaat, is een van de maatregelen die Rijkswaterstaat Maaswerken komende jaren uitvoert. Daarmee krijgt de rivier meer ruimte, zodat het Maasdal beter beschermd wordt tegen overstromingen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Maaswerken