No-Dig 2005 succesvol

Rotterdam – Het prestigieuze wereldcongres No-Dig, dat geflankeerd door een vakbeurs voor sleufloze technieken de afgelopen drie dagen plaatsvond in Ahoy’ Rotterdam, is succesvol verlopen. Personen uit 31 verschillende landen, waaronder Amerika, Rusland, Zweden, Engeland, Nieuw Zeeland, Noorwegen en China brachten een bezoek aan het evenement. In totaal trok No-Dig 2005 175 congresdeelnemers en 1347 vakbeursbezoekers. Tijdens No-Dig werd de winnaar van de No-Dig Award 2005 bekend gemaakt. Tevens vond voor het eerst een HDD boorcompetitie plaats op het buitenterrein van Ahoy’.

No-Dig 2005 bevatte de absolute top in deze branche. 54 bedrijfspresentaties van internationale topbedrijven actief in sleufloze technieken en de conferentie met ruim 50 internationale sprekers boden bezoekers informatie over de laatste technologische ontwikkelingen en bevindingen in de wereld van sleufloze technieken.

Award & competitie winnaars
Tijdens No-Dig 2005 werd voor het eerst een Horizontal Directional Drilling (HDD) competitie gehouden. Op het buitenterrein van Ahoy’ werd door diverse teams onder de singel geboord. Winnaar werd het bedrijf Van der Beek gestuurd boren met het team Van Arkel en Hoogendoorn.
Op de openingsdag werd tevens de International No-Dig award uitgereikt:
Best project: Trenchless technology Italia (Nicola Massella) met het spectaculaire project dat in water voorziet voor het stadje Riva bij het Gardameer door vrijwel verticaal door massief steen te boren.
Best product: ShieldLiner Ltd, Australia (John Hassen) voor het geheel opnieuw installeren en ontwikkelen van pijpleidingen ‘Cured in Place Pipe’.
Best academic work or research: Prof. Dr Stein & Partners GmbH (Mr. Robert Stein) voor UNITRACC, een online platform voor training en management in sleufloze technieken.
Best student paper: John Mathews, Louisiana State Technical University USA voor zijn paper over “Interactive Software for the Selection of Technologies for Installation and Replacement of Utilities”.

InfraTech 2007
No-Dig is een jaarlijks georganiseerd fenomeen dat op een speciaal door brancheorganisatie ISTT (International Society for Trenchless Technology) toegewezen internationale locatie plaatsvindt. Nederland werd voor het laatst in 1990 door deze prestigieuze conferentie bezocht. No-Dig 2005 werd georganiseerd door Ahoy’ Rotterdam in samenwerking met ingenieursvereniging KiviNiria en brancheorganisaties NSTT en ISTT. In 2007 zijn no-dig technieken terug te vinden op de vakbeurs voor grond-, weg- en waterbouw InfraTech: 16 tot en met 19 januari 2007, www.infratechahoy.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ahoy' Rotterdam nv