Arcadis geselecteerd voor Zuidas-dok Amsterdam

Arnhem – ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft op 19 september 2005 bekend gemaakt dat zij na een aanbestedingsprocedure is geselecteerd als adviseur voor het Zuidas- Dok project in Amsterdam.

Met het project Zuidas streven het rijk en de gemeente Amsterdam met andere partijen naar de realisatie van een omgeving voor wonen, werken en ontspanning met internationale allure en een hoogwaardige uitstraling. Om het project te kunnen realiseren zullen de Rijksweg A10, de railverbindingen voor NS, metro en tram ondergronds worden gebracht. Ten behoeve van een goede ontsluiting door het openbaar vervoer worden alle verbindingen gebundeld in een terminal. In de komende jaren zal voor enkele miljarden euro’s gebouwd gaan worden in dit project.

Het Zuidas-Dok project is het grootste integrale infrastructuur- en vastgoedproject in Nederland. Het is de bedoeling dat bovenop het gebied waar de infrastructuur onder de grond verdwijnt, ruim 1 miljoen vierkante meter commercieel vastgoed met kantoren, winkels, horeca en woningbouw gerealiseerd wordt.

De opdracht aan ARCADIS is verstrekt door het team wat de verdere integrale ontwikkeling van ondergrondse infrastructuur en commercieel vastgoed moet voorbereiden. Dit team staat onder leiding van kwartiermaker ir. Jan Doets. Hij heeft hiertoe opdracht gekregen vanuit de stad Amsterdam en de staat.

ARCADIS verzorgt tijdens de komende periode van ‘tekenen en rekenen’ in samenwerking met publieke- en te selecteren private partijen, de ingenieursdiensten op het gebied van vastgoed, rail, weginfrastructuur, tunnelbouw, funderingstechniek, veiligheid en milieu. Daarnaast zal de onderneming een plan opleveren waarmee de kwaliteit van de omgeving voor de bestaande gebruikers en degenen die er fasegewijs hun intrek zullen nemen, op alle aspecten gewaarborgd zal zijn.

In een reactie zegt Douwe Kras, directeur van ARCADIS Nederland: “We zijn zeer verheugd dat we dit prestigieuze project hebben gewonnen, waarbij we onze integrale aanpak met een keur aan disciplines van project management tot adviesdiensten kunnen inzetten om het tot een succes te maken.”

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur Milieu Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 9.000 mensen en een omzet van 900 miljoen euro. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.