Arcadis helpt La Vuelta Holanda 2020 met mobiliteitsplannen

Arcadis helpt de La Vuelta Holanda 2020 organisatie met mobiliteits- en verkeersplannen voor het wegverkeer in de vier dagen dat de wielerwedstrijd in Nederland is. De 75e editie van de Ronde van Spanje is vanaf donderdag 13 augustus tot en met zondag 16 augustus in Nederland. Dit wielerevenement start met een ploegenpresentatie en ploegentijdrit in Utrecht. Daarna volgen twee etappes op zaterdag 15 augustus van ‘s-Hertogenbosch naar Utrecht en op zondag een etappe door westen van Noord-Brabant met start en in finish in Breda. Dat maakte Arcadis maandag bekend, zonder financiële details te vermelden.

Arcadis organiseert de plannen in de voorbereidingsfase. Tevens gaat het om de coördinatie tijdens het evenement op het gebied van mobiliteit. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het team van La Vuelta Holanda 2020 en de andere projectpartners. Uitgangspunt is een mooi evenement met zo min mogelijk overlast voor het verkeer en tegelijkertijd een goede bereikbaarheid voor de bezoekers.

Arcadis heeft veel ervaring opgedaan met de voorbereiding en uitvoering van mobiliteits- en verkeersmaatregelen. Naast het verkeersmanagement in Nederland rondom de Tour de France en de Giro d ‘Italia was Arcadis nauw betrokken bij voorbereiding en uitvoering van de verkeersplannen voor de Nuclear Security Summit in 2014. Het verkeer kon rondom deze door wereldleiders bezochte meeting relatief goed doorrijden.

‘Dit soort klussen is als een puzzel’, aldus Erik Verschoor, projectmanager bij Arcadis. ‘Veiligheid voor de wielrenners en bezoekers langs het parcours én minimale overlast voor de weggebruikers en omgeving lijken niet altijd samen te gaan. Maar met slimmer plannen voorkomen we veel hinder. Door in de ontwerpfase rekening te houden met data-opslag en informatie, leggen we de basis voor de uitvoering én werken wij met de organisatie van La Vuelta Holanda 2020 aan slimme informatiediensten om de bezoekers zo goed mogelijk te informeren over de optimale reis en routes. Zo proberen we het verkeer zo veel als mogelijk te ontlasten. Bij alles wat we bedenken staat de doorstroming centraal voor een vlekkeloos evenement. Eerdere ervaringen laten zien dat weggebruikers inspelen op maatregelen als ze vooraf goed geïnformeerd worden. Dan valt de overlast vaak mee.’

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS Nederland BV