Nieuwe proeven met elektrische bussen Brabant

In ’s-Hertogenbosch zijn proeven met elektrische bussen gestart in de dienstregeling van de 2 transferiumlijnen 70 en 80. Er worden 2 verschillende manieren van laden getest.

Al sinds 2009 testen de provincie Noord-Brabant, de gemeente ’s-Hertogenbosch en Arriva Nederland elektrisch openbaar vervoer. Met de uitvoering van de technische pilots, waarbij verschillende technieken getest zijn, is veel ervaring opgedaan. De partners zijn klaar voor de volgende stap, het inzetten van meer elektrische bussen in de dienstregeling. Naast de proef met het laden via inductie op Pettelaarpark is nu ook een proeft gestart met laden via een pantograaf op De Vliert. Later dit jaar start ook een proef in Eindhoven, met een elektrisch bus die wordt aangedreven door waterstof.

Schoon busvervoer in 2025
In 2025 rijden alle bussen in Brabant zonder uitstoot van CO2 en fijnstof. Dieselbussen worden vervangen door schone elektrische bussen, aangedreven door elektriciteit of waterstof. Deze vervoermiddelen zijn ook aanzienlijk stiller. Goed voor het milieu, de luchtkwaliteit en de leefbaarheid. Bij de start van de concessie in Zuidoost Brabant in december 2016 zet Hermes 40 elektrische bussen in.

Meer informatie
Meer infomratie over schoon busvervoer in Brabant vindt u op de website van de provincie Noord-Brabant

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Brabant