Clean Mobility Center vol ambitie van start

Centrum voor duurzame mobiliteitsinnovaties gelanceerd tijdens groots evenement

Vanuit Arnhem niet alleen Nederland of Europa verduurzamen, maar heel de wereld. Die torenhoge ambitie werd al snel uitgesproken door de ambassadeurs en oprichters van het Clean Mobility Center bij de officiële start, donderdagmiddag. De ruim 350 bezoekers gingen er gretig in mee en dienden ter plekke honderden suggesties en ideeën in waar het Clean Mobility Center mee aan de slag kan.

Vincent Roes, voorzitter van de zojuist opgerichte stichting, stond als eerste op het podium tijdens het startevenement op Industriepark Kleefse Waard, waar het Clean Mobility Center zich vestigt. “We zien dat een complex probleem als het verduurzamen van mobiliteit alleen opgelost kan worden door samenwerking. Een deeloplossing van een individueel bedrijf is niet genoeg.” “Het Clean Mobility Centrum wil een katalysator voor deze samenwerking zijn om zo innovatie te versnellen”, vult directeur Patrick Langevoort aan. “We zijn blij dat we nu echt van start zijn en roepen andere partijen op zich bij ons aan te sluiten.”

Enthousiasme
Dat hier behoefte aan is, bleek wel uit het enthousiaste publiek bij het officiële openingsmoment, waar maar liefst vijftien personen – van ambassadeur Willem Vermeend en Honorair Consul der Nederlanden Freddy Heinzel tot de Arnhemse burgemeester Herman Kaiser en gedeputeerde Bea Schouten – symbolisch een lint doorknipten. Ook bij de reeds deelnemende partijen heerst enthousiasme over de start van dit centrum, dat geïnitieerd is vanuit de markt. Bert Zoetbrood, CEO van DEKRA in Nederland en wereldwijd verantwoordelijk voor de business unit Product Testing & Certification: “Vanuit onze mondiale activiteiten zien we het belang en de mogelijkheden van schone, slimme en veilige mobiliteit. We zijn blij dat juist bij ons internationale hoofdkwartier in Arnhem het Clean Mobility Center ontstaat.”

Dat in deze regio iets moois gaande is onderschrijft gastspreker en duurzaam ondernemer Ruud Koornstra: “Vandaag is in Rotterdam de feestelijke opening van een kolencentrale. Hier openen jullie het Clean Mobility Center. Dat zegt genoeg.”

Over het Clean Mobility Center
Het Clean Mobility Center faciliteert business innovaties voor een schone, slimme en veilige mobiliteitstoekomst. Door gezamenlijk kennis en kunde te delen, te bundelen en (door) te ontwikkelen zorgt het Clean Mobility Center ervoor dat integrale totaaloplossingen rond duurzame mobiliteit worden gecreëerd en versneld naar de markt worden gebracht. Het centrum brengt het bedrijfsleven samen met onderzoek, onderwijs en de overheid en streeft naar economische en duurzame vooruitgang. Kijk voor meer informatie over de activiteiten en om deel te nemen op cleanmobility.eu

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Clean Mobility Center