Nederland en VS verstevigen samenwerking slimme mobiliteit

Nederland en de Verenigde Staten verstevigen de samenwerking op het terrein van slimme mobiliteit. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en de Amerikaanse minister van Transport, Anthony Foxx, hebben daarvoor woensdag 20 april 2016 in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Minister Foxx bracht in gezelschap van burgemeesters Stephen Adler (Austin), Charles Hales (Portland) en Pete Buttigieg (South Bend) een bezoek aan Amsterdam. Tijdens het bezoek sprak de Amerikaanse delegatie met vertegenwoordigers van kennisinstellingen, bedrijven en overheden over innovatieve oplossingen voor mobiliteitsproblemen en ‘smart cities’. Daarnaast zijn de minister en de burgemeesters geïnformeerd over het Amsterdamse fietsbeleid, fietsveiligheid en de rol van fietsen in het dagelijks leven.

Minister Schultz en minister Foxx hebben afgesproken de samenwerking op het gebied van transport en mobiliteit te intensiveren. Nederland en de Verenigde Staten gaan meer kennis uitwisselen over de ontwikkelingen op het gebied van slimme infrastructuur en mobiliteit. Hierbij gaat het onder meer om innovaties in het verkeersmanagement en wegbeheer.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W)