Green Deal Awards 2016 uitgereikt op Innovation Expo

Succes van de Green Deals zet zich voort

Donderdag 14 april hebben Gelijkspanning Haarlemmermeer en Zero emissie Stadslogistiek (ZES) op de Innovation Expo in Amsterdam de Green Deal Awards 2016 ontvangen uit handen van Monika Milz, voorzitter van de Green Deal Board. Beide deals ontplooiden zeer succesvolle initiatieven die in binnen- en buitenland navolging krijgen. Daarnaast werd tijdens de Innovation Expo in Amsterdam door minister Henk Kamp van Economische Zaken de 200ste Green Deal ondertekend. De afgelopen jaren toonden Green Deals aan hoe sterk allianties tussen bedrijven, overheden en NGO’s zijn bij het realiseren van groene groei. De Awardwinnende Deals onderstrepen die succesvolle aanpak.

Winnaars
Zeventien Green Deals dongen mee naar de Green Deal Awards, dé onderscheiding voor deals met ‘groen en groei’ potentieel. Uiteindelijk verkoos de jury de Green Deals Gelijkspanning Haarlemmermeer en ZES tot winnaars. Beide deals tonen lef en visie. Gelijkspanning Haarlemmermeer door een proeftuin en business case te ontwikkelen voor (duurzame) gelijkspanning in een wereld waar wisselspanning de boventoon voert. Terwijl Green Deal ZES zich inzet voor een betere luchtkwaliteit in steden. Meer dan zeventig partijen pakten de handschoen op om steden emissievrij te beleveren en dragen behalve aan de luchtkwaliteit ook een steentje bij aan de verbetering van de bereikbaarheid en veiligheid van binnensteden.

Nieuwe impuls
De vooruitstrevende samenwerking in Green Deals krijgt bovendien een nieuwe impuls. Minister Kamp ondertekende de 200ste Green Deal, Groene Daken. En ook vier andere Green Deals en één City Deal zagen het levenslicht. Partijen in de Green Deals – Elektrisch Vervoer 2016-2020, Business met biomassa en biobased gas, Geothermie Brabant en Stimuleren van biobased producten voor de openbare ruimte – zetten zich in voor het verduurzamen van de samenleving. De City Deal Warm Welkom Talent wil de economische positie van steden versterken door bijvoorbeeld jonge talentvolle ondernemers aan te trekken en het vestigingsklimaat te verbeteren.

Meer informatie
Meer informatie over Green Deals en de Green Deal aanpak vindt u op: www.greendeals.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Connekt