LivingLab NL wint 2e prijs TIM Award!

Het Living Lab NL van De Innovatiecentrale en Connecting Mobility is tweede geworden in de categorie Most Innovative Ecosystem 2016 bij de prestigieuze TIM Awards. The Innovation Manager Awards’ (afgekort TIM Awards of Timmies) zijn een initiatief van ICT Media, bedoeld om innovatieve projecten te belonen en te stimuleren bij zowel leveranciers als afnemers op het gebied van IT.

Living Lab NL
In Living Lab NL werken overheden, marktpartijen en kennisinstellingen samen aan slimme mobiliteit. Samen maken we Nederland wereldwijd koploper in Smart Mobility. We delen data, systemen, infrastructuur, faciliteiten en kennis met elkaar. Zo maken we efficiënt gebruik van ieders unieke kwaliteiten. Naast het beproeven van nieuwe technologieën is het ecosysteem ook ingericht om organisatie overstijgend afspraken te maken. Zo kunnen we beproefde toepassingen nationaal en internationaal uitrollen en opschalen. Living Lab NL staat dus niet alleen voor technische innovatie, maar ook voor sociale innovatie.

In het Living Lab op de Automotive Campus in Helmond wordt de slimme mobiliteit van de toekomst uitgetest op een echte weg, met echte verkeersdeelnemers tijdens het reguliere verkeer. Inzet daarbij is niet uitproberen maar doen, leren en weer nieuwe stappen zetten.

Initiatiefnemers van Living Lab NL zijn De Innovatiecentrale en Connecting Mobility. Samenwerking vindt plaats met diverse projecten zoals de Praktijk proef Amsterdam, De Coöperatieve ITS Corridor, Spookfles A58, EU Truck Plattooning, WEpods en Brabant In Car III.

Ongelofelijk trots
Directeur Laurens Schrijnen van De Innovatiecentrale: “Ik ben ongelofelijk trots dat we zo hoog zijn geëindigd in de categorie Most Innovative Ecosystem. De Innovatiecentrale bestaat nog geen jaar en nu al hebben we door teaminzet, samenwerken en over de grenzen kijken dit prachtige resultaat geboekt!”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: De Innovatiecentrale