i-Mobility Award voor topadviseur RWS

Frans op de Beek heeft woensdag 18 juni de i-Mobility Award in ontvangst genomen in de categorie policy. Hij deed dat namens het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Rijkswaterstaat waaraan hij verbonden is als topadviseur verkeersmanagement. De award werd uitgereikt tijdens het Europese ITS congres in Helsinki.

Op de Beek kreeg de Award voor zijn inspanningen om versneld maatregelen in te voeren die nodig zijn om in heel Europa gebruik te kunnen maken van slimme technieken die het autorijden veiliger en soepeler maken. Computers in auto’s kunnen informatie ophalen uit allerlei Intelligente Transport Systemen langs de weg, maar dan moet die informatie wel overal op dezelfde manier worden aangeboden.

De jury roemt Op de Beek om de manier waarop hij initiatieven weet te verbinden en partijen weet te betrekken bij de ontwikkelingen. Op de Beek: “Ik ben erg blij dat onze inspanningen om internationaal samen te werken en tot organisatorisch en technische harmonisatie in Europa te komen worden erkend. De veranderingen kunnen niet worden bereikt zonder samenwerking en uitwisseling van kennis en ervaring. De weggebruiker wil immers grenzenloos kunnen reizen. Samenwerken bij onderzoek naar, ontwikkeling en uitrol van Intelligente Transport Systemen (ITS) is daarom cruciaal.”

ITS-ontwikkelingen in Nederland

Slimme technologie en actuele reisinformatie op maat worden steeds belangrijker voor onze mobiliteit. Intelligente Transport Systemen (ITS) ontwikkelen zich de komende jaren verder en bieden kansen voor weggebruikers, wegbeheerders en het Nederlandse bedrijfsleven. Minister Schultz van IenM heeft in november 2013 met de Routekaart Beter Geïnformeerd op Weg het startsein gegeven voor het programma Connecting Mobility. Begin deze week liet de minister aan de Tweede Kamer weten dat zij het mogelijk wil maken om zelfrijdende auto’s te testen op de Nederlandse wegen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W)